„Pachete cu sânge” care conțin ochi de animale sunt trimise ambasadelor ucrainene: „Încearcă să ne intimideze”

02 Dec 2022
„Pachete cu sânge” care conțin ochi de animale sunt trimise ambasadelor ucrainene: „Încearcă să ne intimideze”

Mai multe reprezentanțe diplomatice ale Ucrainei din întreaga lume au primit „pachete cu sânge” misterioase care conțin ochi de animale, a declarat astăzi Ministerul de Externe al Ucrainei, scrie Le Monde.

Aceste incidente urmează trimiterii unei serii de scrisori-capcană în Spania, inclusiv una destinată Ambasadei Ucrainei la Madrid.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare și un miros pronunțat, au fost trimise la ambasadele Ucrainei din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia și la consulatul din Brno, Republica Cehă, a spus într-o declaraţie purtătorul de cuvânt Oleg Nikolenko.

Potrivit lui Nikolenko, în plus, intrarea în reședința ambasadorului ucrainean la Vatican a fost „vandalizată” , iar ambasada Ucrainei din Kazahstan a primit o „amenințare cu bombă, care însă nu a fost realizată.

„Avem motive să credem că se pregătește o campanie organizată de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului.

Încercări de „intimidare inutilă” , continuă el. „Vom continua să lucrăm eficient pentru victoria Ucrainei ”, conchide Oleg Nikolenko.

Potrivit LaPresse, pachetul cu ochi de animale livrat Consulatului Ucrainei de la Roma despre care a vorbit purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, conținea un ochi de pește. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră