ONU deplânge o „creștere bruscă a urii” în lume începând cu 7 octombrie

04 Noi 2023
ONU deplânge o „creștere bruscă a urii” în lume începând cu 7 octombrie

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a deplâns sâmbătă „o creștere bruscă a urii” în lume de la atacurile Hamas din 7 octombrie, scrie FranceInfo

El a denunțat ferm, într-un comunicat de presă, creșterea cazurilor de antisemitism, islamofobie și alte discursuri instigatoare la ură. „Am auzit evrei și musulmani spunând că nu se simt în siguranță, iar asta mă întristează ”, a adăugat oficialul ONU.

Volker Türk a spus că în întreaga lume, „hărțuirea islamofobă și antisemită, atacurile și discursurile instigatoare la ură au crescut, inclusiv în contextul protestelor legate de conflicte” . Înaltul Comisar a denunțat, de asemenea, „retorica inflamatorie, toxică și plină de ură” folosită de liderii politici. 

"Legislația internațională este clară în acest subiect. Orice apel la ură națională, rasială sau religioasă care constituie incitare la discriminare, ostilitate sau violență este interzis", a conchis el .

„Impactul acestei crize (…) a avut repercusiuni peste tot, dezumanizându-i atât pe palestinieni, cât și pe evrei. Asistăm la o creștere semnificativă a discursului instigator la ură, a violenței și a discriminării, la o adâncire a diviziunilor sociale și a polarizării ”, a regretat Türk într-un comunicat de presă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră