Olaf Scholz: Biden știe „exact ce face” și probabil că va câștiga alegerile

17 Iun 2024
Olaf Scholz: Biden știe „exact ce face” și probabil că va câștiga alegerile

Într-un interviu la marginea summitului G7, Olaf Scholz a dat asigurări că Biden poate oferi o conducere esențială, în timp ce grupul de lideri globali se confruntă cu o rețea complexă de probleme în creștere, scrie Politico

Cancelarul german Olaf Scholz a indicat un sprijin puternic și încredere în conducerea președintelui american Joe Biden, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la acuitatea mentală a lui Biden și spectrul revenirii în funcție a fostului președinte Donald Trump.

Într-un interviu în marja summitului G7 din Italia de sâmbătă, Scholz a dat asigurări că Biden „știe exact ce face” și poate oferi o conducere esențială, în timp ce grupul de lideri globali se confruntă cu o rețea complexă de probleme, inclusiv multiple conflagrații și alegeri aprig disputate care amenință să schimbe status quo-ul internațional.

„Cred că Joe Biden este cineva foarte clar, care știe exact ce face și care este unul dintre cei mai experimentați politicieni din lume, mai ales când vine vorba de politică internațională”, a spus Scholz, lăudând prezența președintelui la conferința G7. „Într-o situație dificilă ca aceasta, în care are loc un război chiar aici în Europa, după ce Rusia a invadat Ucraina, unde multe, multe alte conflicte fac ravagii în întreaga lume, acesta este un atu, un lucru bun și, prin urmare, nu pot decât spune că acesta este un om care știe exact ce face.”

Comentariile lui Scholz vin într-un moment în care SUA și aliații săi internaționali sunt în alertă sporită, pe măsură ce conflictele globale – inclusiv războiul Rusiei în Ucraina și războiul Israelului în Gaza – continuă să escaladeze, iar probleme complexe precum schimbările climatice devin mai urgente.

În același interviu, Scholz a exprimat îngrijorarea că Germania blochează ultima rundă de sancțiuni a UE împotriva Rusiei, asigurând că pachetul „nu este blocat”, ci mai degrabă în discuție.

Adăugând la incertitudinea momentului, recentele alegeri UE indică o înclinare spre extrema dreaptă, ceea ce duce la îngrijorări cu privire la continuarea sprijinului internațional pentru Ucraina.

Alegerile prezidențiale din SUA care se profilează aruncă, de asemenea, o umbră asupra reuniunii G7 , în timp ce Biden se confruntă cu un electorat american îngrijorat de inflație și imigrație și frustrat de politica sa externă agitată din Gaza și Ucraina.

Dacă Trump îl va învinge pe Biden în noiembrie, fostul președinte a promis că va arunca pe fereastră angajamentele internaționale ale SUA, inclusiv amenințarea că se va retrage din NATO dacă partenerii „nu plătesc”.

Comentariile lui Trump privind NATO au atras multe discuții din partea liderilor despre posibila abdicare a SUA de la responsabilitatea internațională, dar Scholz a părut să înlăture aceste preocupări.

„Cred că este foarte probabil ca actualul președinte să câștige alegerile”, a spus Scholz, adăugând că el consideră că speculațiile răspândite cu privire la rezultatul alegerilor din SUA sunt „un pic ciudate”.

Subliniind încrederea în conducerea lui Biden, Scholz a subliniat progrese atât în ​​politica internă, cât și în cea externă în timpul președinției sale, despre care crede că întăresc șansele electorale ale lui Biden.

„El a urmat o politică care a condus la o dezvoltare economică adecvată a țării, care a contribuit la asigurarea faptului că pacea și securitatea sunt pe mâini bune și că SUA își joacă de fapt rolul în lume”, a spus Scholz. „Și al treilea, bineînțeles, pentru că se angajează în comunitatea și coeziunea în țara sa”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră