Odesa: Rusia declară că a bombardat un depozit de arme livrate de țări europene și SUA

23 Apr 2022
Odesa: Rusia declară că a bombardat un depozit de arme livrate de țări europene și SUA

Armata rusă a declarat sâmbătă că a vizat cu „rachete de înaltă precizie” un mare depozit de arme livrat forțelor ucrainene de către Statele Unite și țările europene, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, scrie AFP citata de Le Figaro. Ucraina declară ca două rachete au lovit o instalație militară și alte două blocuri de apartamente iar printre victime se află un copil de 3 luni.

„Forțele armate ruse au dezafectat astăzi, cu rachete de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune, un terminal logistic de la aerodromul militar de lângă Odesa, unde era depozitat un lot mare de arme străine livrate de SUA și țări europene”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

În total, rachetele rusești de înaltă precizie au vizat sâmbătă 22 de site-uri militare ucrainene, inclusiv trei depozite de arme și muniții de lângă Ilichiovka și Kramatorsk, care au fost distruse, potrivit ministerului. La rândul său, forțele aeriene ruse au efectuat sâmbătă lovituri aeriene împotriva a 79 de site-uri militare ucrainene, vizând în special 16 depozite de arme de artilerie și combustibil, potrivit aceleiași surse.

Moscova anunță, de asemenea, că a ucis peste 200 de soldați ucraineni, precum și aproximativ treizeci de vehicule blindate, numai sâmbătă, 23 aprilie.

Ucraina: printre victimele din Odesa se numără „un copil de trei luni”

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 18 au fost rănite în bombardamentele rusești de sâmbătă în orașul-port Odesa din sudul Ucrainei, a anunțat șeful de cabinet al președinției ucrainene.

„Odesa: cinci ucraineni uciși și 18 răniți. Și acestea sunt doar cele pe care am reușit să le găsim (în această etapă). După toate probabilitățile, bilanțul va fi mai mare”, a declarat Andriï Iermak pe Telegram, adăugând că printre victime se numără „un copil de trei luni”.

Forțele aeriene ucrainene au susținut pe Facebook că forțele ruse au tras o serie de rachete de la bombardierele Tu-95 peste Marea Caspică. Două rachete au lovit o instalație militară și alte două blocuri de apartamente. Alte două au fost distruse de sistemul de apărare antiaeriană, potrivit Forțelor Aeriene.

„Singurul obiectiv al atacurilor rusești împotriva Odessei este teroarea”, a acuzat pe Twitter șeful diplomației ucrainene Dmytro Kouleba, cerând „să se ridice un zid între civilizație și barbarii care atacă cu rachete orașele pașnice”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră