O a treia bancă dă faliment în Statele Unite în ultimele patru zile, Joe Biden va vorbi pe această temă

13 Mar 2023
O a treia bancă dă faliment în Statele Unite în ultimele patru zile, Joe Biden va vorbi pe această temă

Trezoreria SUA a anunțat duminică închiderea Signature Bank, pe fondul tulburărilor din sistemul bancar american.Acesta este al treilea faliment bancar din Statele Unite în patru zile, scrie TF1Info.

Turbulențe de partea sistemului bancar american. După falimentul Silvergate Bank și Silicon Valley Bank (SVB), autoritățile americane au anunțat printr-un comunicat de presă închiderea automată și spre surprinderea generală a Signature Bank, a 21-a bancă americană ale cărei active erau estimate la 110 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022.

Restabilirea încrederii americane

Falimentul său este al treilea ca mărime din istoria Statelor Unite, după Silicon Valley Bank și Washington Mutual, în 2008. Pentru a liniști persoanele și întreprinderile, Rezerva Federală (Fed), Agenția de Garantare a Depozitelor (FDIC) și SUA Trezoreria a garantat că clienții săi vor beneficia totuși de același sistem excepțional ca și cei al SVB. Ei vor putea să-și retragă toate depozitele în ciuda falimentului instituțiilor. O încercare de a restabili încrederea americanilor în sistemul lor bancar, încredere care este subminată de câteva zile.

Sistemul bancar american a fost efectiv cuprins în această săptămână de convulsii pe care nimeni nu le-a văzut venind, odată cu lichidarea Silvergate Bank miercuri seara, urmată de cea a Silicon Valley Bank. Victime ale unui val de retrageri grăbite care le-au făcut incapabile să-și onoreze angajamentele, aceste două bănci, favorizate până atunci de sectorul criptomonedei și tehnologiei, suferă și ele de pe urma încetinirii acestor economii. 

Duminică, președintele american a mai făcut cunoscut că va vorbi despre subiect în timpul zilei pentru a-i liniști pe americani. „Voi comenta cum vom menține un sistem bancar rezistent pentru a ne proteja redresarea economică istorică ”, a spus el într-o declarație a Casei Albe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră