O pereche de bascheți purtați de Michael Jordan s-a vandut cu 2,2 milioane de dolari, un record

12 Apr 2023
O pereche de bascheți purtați de Michael Jordan s-a vandut cu 2,2 milioane de dolari, un record

O pereche de bascheti purtați de legenda NBA Michael Jordan în timpul ultimei sale finale de campionat cu Chicago Bulls în 1998 s-au vândut marți pentru un record de 2,2 milioane de dolari, a anunțat casa de licitații Sotheby's, scrie 7sur7.

Sunt „cei mai scumpi pantofi sport vânduți vreodată”, potrivit unui comunicat al casei de licitații.

La acest preț, fostul superstar Bulls își confirmă statutul de rege al licitațiilor pentru îmbrăcămintea sport de colecție, batându-și propriul record de adidași (1,4 milioane de dolari în 2021), în timp ce îl deține deja pe cel al celui mai scump tricou (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022). ).

Aceste Air Jordan XIII Bred (pentru „Black and Red”) sunt emblematice pentru ultima finală câștigată de franciza Chicago cu Michael Jordan, în 1998, împotriva Utah Jazz.

Jucătorul le purtase în timpul celui de-al doilea meci al finalei, pe etajul Salt Lake City, episod relatat în documentarul de succes „The Last Dance”, lansat în 2020 pe Netflix și ESPN. În ciuda standurilor dobândite în mare parte la Jazz, Bulls câștigaseră cu 93-88, datorită celor 37 de puncte de la Jordan.

Sotheby's plasase estimarea mai sus, între 2 și 4 milioane de dolari.

Potrivit casei de licitații, Michael Jordan oferise perechea după întâlnire unui copil de mingi, dar acesta din urmă nu mai era proprietar la momentul vânzării. Sotheby's nu a lansat imediat nicio informație despre vânzător sau cumpărător.

Alte stiri din Externe

Ultima oră