O pauză de „cel puțin 6 săptămâni” în războiul din Gaza este în discuție, potrivit Washingtonului

13 Feb 2024
O pauză de „cel puțin 6 săptămâni” în războiul din Gaza este în discuție, potrivit Washingtonului

– Joe Biden a anunțat că un acord de eliberare a ostaticilor ținuți în Gaza, însoțit de o pauză de „cel puțin șase săptămâni” în ostilitățile dintre Israel și Hamas, este în prezent în discuție, scrie Le Figaro.

Joe Biden a anunțat luni că un acord de eliberare a ostaticilor ținuți în Gaza, însoțit de o pauză de „cel puțin șase săptămâni” în ostilitățile dintre Israel și Hamas , este în prezent în discuție. Președintele american, repetând avertismentul emis deja de mai multe ori de administrația sa, a mai indicat că „trebuie să protejeze” civilii palestinieni din Rafah în cazul unei ofensive israeliene asupra acestui oraș din sudul enclavei.

„Credem că beneficiile unei pauze și a unui acord de ostatici ar fi enorme, în primul rând, evident pentru ostaticii care vor fi eliberați, dar și pentru operațiunea umanitară din Gaza, precum și pentru capacitatea noastră de a începe să căutăm un mediu real, viabil și durabil. soluție la acest conflict ”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomatiei americane Matthew Miller.

Alte stiri din Externe

Ultima oră