„Nu putem avea încredere în Zelensky, îi lipsește experiența și se pare că se află sub influența unor substanțe psihotrope", spune Medvedev

27 Aug 2022
„Nu putem avea încredere în Zelensky, îi lipsește experiența și se pare că se află sub influența unor substanțe psihotrope", spune Medvedev

Fostul președinte al Rusiei Dimitri Medvedev a fost invitatul postului LCI în seara de vineri, scrie Le Figaro

În prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a revenit asupra motivelor intervenției ruse în Ucraina:  „Interesele vitale ale Rusiei sunt amenințate și de aceea este în desfășurare operațiunea militară specială, pentru protejarea Donbassului, demilitarizarea teritoriului ucrainean și a nazificării acestuia. Dacă".  Dmitri Medvedev a recunoscut că Volodiimir Zelensky a fost  „un interlocutor”, deoarece  „reprezintă Ucraina”,  el a multiplicat toate atacurile împotriva președintelui ucrainean:  „Nu prea putem avea încredere în el, îi lipsește experiența și se pare că se pare. află sub influența unor substanțe psihotrope. .”.

„Suntem pregătiți să livrăm gazul, dar va depinde de Occident. Europa urmează orbește politica americană”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a vorbit despre problema delicată a gazelor, deoarece europenii se tem de creșterea prețurilor iarna viitoare. Rusia va opri gazul iarna aceasta?

„Nu am refuzat never să livrăm gaz în Europa, am construit Nord Stream 2. Dar apoi ni s-a spus că nu mai e bun gazul și că nu se poate plăti în dolari din cauza sancțiunilor. Deci, vrem să folosim rubla pentru plăți, aceasta este o situație cauzată de Occident. Suntem pregătiți să livrăm gazul conform contractelor, dar va depinde de Occident. Dacă continuăm să fim blocați, ne este greu să asigurăm aprovizionarea. Nu vrem să tăiem nimic, am furnizat Europa cu gaz de zeci de ani. Dar astăzi, Europa urmează orbește politica americană”,  a spus el.

 „În momentul de față nu observăm nicio amenințare care necesită armelor nucleare tactice”

Dmitri Medvedev a asigurat că  „deocamdată”  nu a observat nicio  „amenințare”  care impune folosirea  „armelor nucleare tactice”. Fostul președinte a mai dat asigurări că Rusia vizează doar armata:  „Victimele sunt în mare măsură legată de politică dezastruoasă a forțelor de securitate ucrainene, folosesc populația ca scuturi umane, în școli, de exemplu”.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră