„Nu au existat daune semnificative în interiorul Israelului”, spune un înalt oficial militar american

15 Apr 2024
„Nu au existat daune semnificative în interiorul Israelului”, spune un înalt oficial militar american

Un înalt oficial al armatei americane a declarat că Statele Unite au evaluat că nu au existat „daune semnificative în interiorul Israelului” după barajul cu rachete și drone al Iranului, scrie CNN

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a confirmat evaluarea duminică, spunând că din sutele de rachete lansate din Iran, doar câteva au pătruns în Israel, provocând daune minore infrastructurii bazei aeriene Nevatim din apropierea pistei și unui drum din regiunea Hermon. .

Nevatim a rămas pe deplin funcțional, iar avioanele au continuat decolarea și aterizarea pentru a-și îndeplini misiunile.

Președintele american Joe Biden i-a spus prim-ministrului israelian în apelul său telefonic de duminică că ar trebui să considere că a avut o victorie sâmbată, deoarece atacurile Iranului au fost în mare parte fără succes și au demonstrat capacitatea militară superioară a Israelului, a declarat un înalt oficial al administrației.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, a declarat duminică că capacitatea de a preveni daunele larg răspândite a fost o demonstrație a „superiorității militare” a Israelului și o dovadă că Iranul nu este „puterea militară care pretinde că este”.

„Acesta a fost un succes incredibil, care demonstrează cu adevărat superioritatea militară a Israelului și, la fel de critic, superioritatea lor diplomatică, că au prieteni în regiune, că au în întreaga lume care sunt dispuși să-i ajute”, a spus Kirby pentru Jake Tapper de la CNN la „ Starea Uniunii.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră