Nord Stream: Joe Biden promite o anchetă pentru a stabili „ce s-a întâmplat exact”

30 Sep 2022
Nord Stream: Joe Biden promite o anchetă pentru a stabili „ce s-a întâmplat exact”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a negat vineri acuzațiile „absurde” și „scandaloase” ale președintelui rus Vladimir Putin, care i-a acuzat pe anglo-saxoni că se află în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 și 2, iar Președintele Joe Biden a promis o anchetă, scrie RTBF.

„Nu am nimic de adăugat la aceste afirmații absurde ale președintelui Putin că noi sau partenerii noștri aliați suntem responsabili”, a spus Anthony Blinken în timpul unei conferințe de presă, denunțând din nou ”campanie scandaloasă de dezinformare" în numele Rusiei. Vorbind alături de omologul său canadian Mélanie Joly, el nu a dorit să "preceadă ancheta în curs" cu privire la originea acestor explozii, dar a spus că este în "contact strâns" cu europenii în acest sens.

Prin exploziile pe conductele internaționale de gaz care curg pe fundul Mării Baltice, au început de fapt să distrugă infrastructura energetică a Europei”, a criticat vineri Vladimir Putin în timpul unui discurs la Kremlin, dând vina pe "anglo-saxoni" pentru acest „sabotaj”.

Potrivit președintelui rus, Statele Unite „ fac presiuni pe „țările europene să-și întrerupă complet aprovizionarea cu gaz rusesc” pentru a ocupa piața europeană ”. La rândul său, Joe Biden a promis vineri trimiterea de mijloace subacvatice la locul exploziilor gazoductelor Nord Stream 1 și 2”, pentru a stabili ce s-a întâmplat exact", după ceea ce el a descris drept „act deliberat de sabotaj”.

Vom lucra cu aliații noștri pentru a face lumină în acest sens”, a asigurat dl Biden .

„Am început deja să-i ajut pe aliații noștri să consolideze protecția acestei infrastructuri cruciale”, a adăugat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră