Nicio eliberare a ostaticilor înainte de vineri, spune șeful Consiliului Național de Securitate al Israelului

23 Noi 2023
Nicio eliberare a ostaticilor înainte de vineri, spune șeful Consiliului Național de Securitate al Israelului

Niciun ostatic israelian reținut de Hamas nu va fi eliberat înainte de vineri, a anunțat șeful Consiliului Național de Securitate Israelian, Tzachi Hanegbi, în timp ce armistițiul și primele eliberări erau așteptate joi, scrie Le Monde.

 „Negocierile pentru eliberarea ostaticilor noștri continuă în mod constant ”, a spus el într-o declarație, fără a oferi alte explicații. Începutul eliberării nu va avea loc „înainte de vineri ”, a indicat el.

Nicio încetare a focului înainte de vineri între Israel și Hamas, potrivit unui oficial israelian pentru AFP

Nu va exista niciun armistițiu în luptele dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas înainte de vineri, spre deosebire de ceea ce anunțaseră inițial protagoniștii, a declarat un oficial israelian pentru AFP, scrie Le Figaro

Nu va exista „ nicio pauză ” în luptele de joi, a spus această sursă fără alte detalii.

O informare oficială a reporterilor israelieni sub condiția anonimatului explică întârzierea, spunând că, spre deosebire de ceea ce se înțelegea anterior la Ierusalim, atât Israelul, cât și Hamas trebuie să semneze un document de ratificare a acordului pentru ca acesta să intre în vigoare, scrie Times Of Israel

Documentul va fi semnat în următoarele 24 de ore, la timp pentru ca primii ostatici să fie eliberați vineri, spune oficialul israelian.

Spre deosebire de un raport anterior din Channel 12, care susținea că șeful Mossadului, David Barnea, a primit o listă cu primul lot de ostatici programați pentru eliberare, oficialul israelian spune că nu crede că vreo lista a fost primită.

Barnea a fost astăzi la Doha cu generalul Nitzan Alon, care a deținut dosarul de ostatici pentru IDF. Se pare că cei doi s-au întâlnit cu prim-ministrul Qatar Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani pentru a discuta detaliile finale ale înțelegerii cu ostatici.

Alte stiri din Externe

Ultima oră