New York Times: Pentagonul a avertizat Ucraina împotriva risipei de muniție într-un moment cheie

17 Mar 2023
New York Times: Pentagonul a avertizat Ucraina împotriva risipei de muniție într-un moment cheie

Armata ucraineană trage mii de obuze de artilerie pe zi în timp ce încearcă să mențină orașul Bakhmut din est, un ritm despre care oficialii americani și europeni spun că este nesustenabil și ar putea pune în pericol o campanie planificată de primăvară, care speră că se va dovedi decisivă.

Bombardamentul a fost atât de intens încât Pentagonul și-a exprimat recent îngrijorarea, după câteva zile de trageri neîntrerupte de artilerie, au declarat doi oficiali americani, subliniind tensiunea dintre decizia Ucrainei de a apăra cu orice preț Bakhmut și speranțele acesteia de a relua teritoriul în primăvară. Unul dintre acești oficiali a spus că americanii au avertizat Ucraina împotriva risipei de muniție într-un moment cheie.

Mizând atât de mult pe o contraofensivă ucraineană, Statele Unite și Marea Britanie se pregătesc să livreze mii de cartușe și rachete de artilerie de tip NATO și sovietic pentru a ajuta la aprovizionarea unei ofensive ucrainene viitoare.

Însă un înalt oficial american al apărării a descris asta drept un „efort de ultimă oră”, deoarece aliații Ucrainei nu au suficientă muniție pentru a ține pasul cu ritmul Ucrainei și stocurile lor sunt extrem de scăzute. Producătorii occidentali cresc producția, dar vor dura multe luni pentru ca noile provizii să înceapă să satisfacă cererea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră