New York Times îl atacă pe regele Charles pentru că și-a sporit averea la un miliard de dolari în timp ce populația folosește ajutoarele alimentare

05 Feb 2022
New York Times îl atacă pe regele Charles pentru că și-a sporit averea la un miliard de dolari în timp ce populația folosește ajutoarele alimentare

În calitate de prinț, Charles a folosit scutiri de taxe, conturi offshore și investiții imobiliare inteligente pentru a transforma o avere adormită într-o afacere de un miliard de dolari, scrie New York Times.

Regele Charles al III-lea și-a construit propriul imperiu cu mult înainte de a-l moșteni pe cel al mamei sale.

Charles, care a fost încoronat oficial sâmbătă, și-a petrecut jumătate de secol transformând averea sa regală într-un portofoliu de un miliard de dolari și una dintre cele mai profitabile generatoare de bani din afacerea familiei regale.

În timp ce mama sa, regina Elisabeta a II-a, a delegat în mare parte responsabilitatea pentru averea ei, Charles a fost mult mai profund implicat în dezvoltarea proprietății private cunoscută sub numele de Ducatul de Cornwall. În ultimul deceniu, el a adunat o echipă mare de manageri profesioniști care au crescut valoarea portofoliului său și profiturile cu aproximativ 50%.

Astăzi, Ducatul de Cornwall deține terenul de cricket cunoscut sub numele de The Oval, terenuri agricole luxuriante în sudul Angliei, închirieri de vacanță pe litoral, spații de birouri în Londra și un depozit de supermarket. (Un ducat este un teritoriu guvernat în mod tradițional de un duce sau ducesă.) Portofoliul imobiliar de 130.000 de acri este aproape de dimensiunea orașului Chicago și generează milioane de dolari pe an în venituri din chirii.

Creșterea averii familiei regale și a averii personale a regelui Charles în ultimul deceniu a survenit într-un moment în care Marea Britanie se confrunta cu reduceri de buget profunde de austeritate. Nivelurile sărăciei au crescut, iar utilizarea băncilor alimentare aproape s-a dublat . Stilul său de viață de palate și polo a alimentat mult timp acuzații că e deconectat de oamenii obișnuiți. Și a fost uneori simbolul involuntar al acestei deconectări - cum ar fi atunci când limuzina sa a fost asaltată de studenți care protestau împotriva creșterii școlarizării în 2010 sau când s-a așezat pe un tron ​​de aur pentru a promite ajutor familiilor în dificultate.

Astăzi, el urcă pe tron ​​în timp ce țara se prăbușeste în urma unei crize a costului vieții care se așteaptă să vadă sărăcia să se înrăutățească și mai mult . O figură mai puțin apreciată decât mama sa, regele Carol va oferi probabil energie proaspătă celor care pun la îndoială relevanța unei familii regale într-un moment de greutăți publice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră