Netanyahu: Israelul va controla Gaza pentru „o perioadă nedeterminată” după încheierea războiului

07 Noi 2023
Netanyahu: Israelul va controla Gaza pentru „o perioadă nedeterminată” după încheierea războiului

Israelul va avea „responsabilitatea generală de securitate” în Gaza pentru o „perioadă nedeterminată” după încheierea războiului, a susținut premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu difuzat luni de ABC News, scrie CNN

Gaza ar trebui să fie guvernată de „cei care nu vor să continue calea Hamas”, a spus Netanyahu, înainte de a adăuga: „Cred că Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală de securitate pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem.”

De asemenea, premierul a repetat că Israelul nu va permite o încetare generală a focului până când toți ostaticii nu vor fi eliberați de Hamas. 

Cu toate acestea, Netanyahu a spus că este deschis să aibă loc pauze scurte. 

„În ceea ce privește micile pauze tactice, o oră aici, o oră acolo. Le-am mai avut, presupun, vom verifica circumstanțele pentru a permite să intre bunuri umanitare sau ostaticii noștri, ostatici individuali. să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului", a spus el.

Netanyahu a abordat, de asemenea, rolul Iranului și al Hezbollah-ului în conflict, avertizându-i să nu se implice mai mult. 

„Cred că au înțeles că, dacă intră în război într-un mod semnificativ, răspunsul va fi foarte, foarte puternic și sper să nu facă această greșeală”, a spus Netanyahu pentru ABC. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră