Netanyahu asigură că Israelul va continua „să lovească fără milă Hezbollah, inclusiv în Beirut”

15 Oct 2024
Netanyahu asigură că Israelul va continua „să lovească fără milă Hezbollah, inclusiv în Beirut”

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare , premierul israelian a afirmat că Israelul va continua „să lovească fără milă pe Hezbollah în toate părțile Libanului, inclusiv în Beirut” , la două săptămâni după începerea ofensivei israeliene în țară, scrie BFMTV

Un atac cu dronă efectuat de mișcarea islamistă libaneză în această duminică asupra unei baze militare din Binyamina, în nordul Israelului, a ucis patru soldați și a lăsat peste 60 de răniți, potrivit salvatorilor.

„Vreau să fiu clar: vom continua să lovim fără milă pe Hezbollah în toate părțile Libanului, inclusiv în Beirut”, a spus Benjamin Netanyahu în timpul unei vizite la această bază.

Peste 1.300 de oameni au fost uciși de Israel în mai puțin de o lună

Luni, o lovitură israeliană a făcut 21 de morți, potrivit Ministerului Libanez al Sănătății, în satul creștin Aïto, din nordul Libanului.

Este pentru prima dată când acest sat este vizat de recentele bombardamente israeliene, majoritatea fiind îndreptate împotriva regiunilor în care Hezbollah-ul șiit este cel mai stabilit, în sudul și estul Libanului, precum și suburbiile sudice ale Beirutului.

După luni de ciocniri la graniță între Israel și Hezbollah, un aliat al Hamasului palestinian, armata israeliană și-a intensificat raidurile aeriene asupra Libanului pe 23 septembrie, apoi a lansat operațiuni terestre pe 30.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat luni că a informat Statele Unite că Israelul va oferi un „răspuns puternic” lui Hezbollah după atacul din Binyamina.

După ce a slăbit Hamas în Fâșia Gaza, Israelul a mutat frontul de război în Liban la jumătatea lunii septembrie, spunând că vrea să permită întoarcerea în nordul țării a 60.000 de locuitori strămuți de violența la graniță.

Cel puțin 1.315 de persoane au fost ucise în Liban începând cu 23 septembrie, potrivit unui număr AFP bazat pe cifre oficiale. ONU a înregistrat aproape 700.000 de persoane strămutate de la acea dată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră