Când un pui de delfin cade pradă nebuniei selfie

18 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Când un pui de delfin cade pradă nebuniei selfie

Femei, bărbaţi şi copii au trecut delfinul din mână în mână, făcându-şi poze cu el. Puiul de delfin s-a deshidratat foarte repede şi a murit, iar trupul său a fost aruncat în nisip. Delfinul era din specia La Plata sau Franciscana, care trăieşte în apele din jurul Argentinei, Uruguaiului şi Braziliei. 

În lume mai există doar 30.000 de exemplare şi este considerată o specie vulnerabilă. În urma incidentului, Fundaţia Wildlife din Argentina a dat publicităţii o declaraţie în care avertizează asupra riscurilor aducerii animalelor marine pe uscat.

"Franciscana, ca şi alte specii, nu poate rămâne mult timp pe uscat. Pelicula de grăsime de pe pielea este foarte subţire, ceea ce înseamnă că scoaterea lor din apă provoacă rapid deshidratare şi apoi moartea. Este o ocazie pentru a informa publicul că aceaşti delfini trebuie duşi foarte repede în apă dacă sunt găsiţi la mal. Este fundamental ca oamenii să salveze aceste animale, pentru că fiecare delfin Franciscana contează acum", se arată în declaraţia fundaţiei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră