„Ne-am reglat conturile”, spune Netanyahu după eliminarea lui Nasrallah

29 Sep 2024
„Ne-am reglat conturile”, spune Netanyahu după eliminarea lui Nasrallah

„Ne-am aranjat socotelile cu persoana responsabilă de uciderea a nenumărați israelieni și a mulți cetățeni din alte țări, inclusiv sute de americani și zeci de francezi ”, a declarat prim-ministrul israelian într-o declarație televizată de la Tel Aviv la numeroasele atacuri teroriste ale Hezbollah, scrie CNN

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut primele sale comentarii publice după ce un atac aerian israelian la ucis pe Hassan Nasrallah, liderul grupării militante Hezbollah din Liban, vineri la Beirut.

Vorbind sâmbătă de la sediul Forțelor de Apărare Israelului din Tel Aviv, Netanyahu a spus că asasinarea de către Israel a liderului Hezbollah „a reglat conturile cu cei responsabili de uciderea a nenumărați israelieni și a mulți cetățeni din alte țări, inclusiv sute de americani și zeci de francezi”.

Netanyahu a numit uciderea lui Nasrallah „o condiție necesară pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”.

Prim-ministrul israelian se referea la zeci de mii de israelieni care au fost strămuți de focul transfrontalier în nordul țării. Săptămâna trecută, Israelul a făcut din întoarcerea rezidenților la casele lor din nord un scop de război explicit.

„Atâta timp cât trăiește Nasrallah, el va restabili rapid capacitățile pe care le-am luat de la Hezbollah”, a spus Netanyahu.

„De aceea am dat directiva – iar Nasrallah nu mai este printre noi”, a adăugat el.

Netanyahu nu a făcut nicio referire la o propunere de încetare a focului condusă de SUA pentru granița dintre Israel și Liban în remarcile sale, care au venit la doar o zi după ce a ținut un discurs combativ la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, jurând că va continua lupta cu Hezbollah – și trecând direct. la Iran.

„Eu spun regimului ayatollahului: oricine ne-a bătut, îi vom învinge”, a spus el.

„Nu există niciun loc în Iran sau Orientul Mijlociu în care brațul lung al Israelului să nu ajungă și astăzi știți deja cât de adevărat este acest lucru”, a adăugat Netanyahu.

Premierul a spus că Israelul a ajuns la un „punct de cotitură istoric”.

„Suntem hotărâți să continuăm să lovim inamicii noștri, să ne întoarcem rezidenții la casele lor și să returnăm toți răpiții noștri. Nu îi uităm nicio clipă”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră