NATO promite mai mult ajutor pentru Ucraina ca răspuns la referendumurile „false”.

24 Sep 2022
NATO promite mai mult ajutor pentru Ucraina ca răspuns la referendumurile „false”.

 NATO își va intensifica ajutorul pentru Kiev ca răspuns la referendumurile „false” ale Rusiei în teritoriile ocupate din Ucraina, a declarat vineri secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, scrie Reuters

„Răspunsul nostru, răspunsul NATO, este să creștem sprijinul”, a declarat Stoltenberg într-un interviu pentru CNN.

„Cea mai bună modalitate de a pune capăt acestui război este să-i întărim pe ucraineni pe câmpul de luptă în continuare, astfel încât aceștia să poată, la un moment dat, să se așeze și să ajungă la o soluție acceptabilă pentru Ucraina și care să păstreze Ucraina ca națiune suverană și independentă în Europa”. a adăugat el.

Voturile au ridicat temeri că Moscova ar putea încorpora cele patru zone și apoi ar putea prezenta atacurile Ucrainei pentru a le recuceri ca un atac asupra Rusiei însăși.

„Exact pentru asta trebuie să fim pregătiți, că Rusia va folosi aceste referendumuri false pentru a escalada și mai mult războiul din Ucraina”, a spus Stoltenberg, întrebat despre acel scenariu.

"Dar aceste voturi nu au legitimitate și, desigur, nu schimbă nimic. Acesta continuă să fie un război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", a adăugat el.

Referendumurile de patru zile au fost organizate în grabă după ce trupele ucrainene la începutul acestei luni au recucerit zone mari din nord-est într-o contraofensivă.

Moscova susține că referendumurile oferă oamenilor din regiune o oportunitate de a-și exprima punctul de vedere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră