NASA spune că „Zeul haosului” va trece aproape de Pământ în 2029

29 Dec 2023
NASA spune că „Zeul haosului” va trece aproape de Pământ în 2029

NASA prezice că un asteroid cu o greutate de peste 40 de milioane de tone se va apropia de Pământ în cinci ani, scrie ziarul elvețian 20min

Numele lui este Apophis, porecla lui „Zeul haosului”. Acest asteroid, de aproximativ 370 de metri în diametru, va trece  „foarte aproape de Pământ” în puțin peste cinci ani.

Potrivit NASA, acesta va trece la aproximativ 32.000 de kilometri de suprafața globului, o distanță similară cu cea a anumitor sateliți de telecomunicații aflați pe orbită. Acest corp stâncos de aproximativ 45 de milioane de tone va fi chiar suficient de mare pentru a fi văzut de pe continentul european. 

Programat pentru 13 aprilie 2029, acest pasaj, considerat „extrem de aproape”, este extrem de rar întrucât ultimul a avut loc în urmă cu mai bine de 7.500 de ani. 

O navă care să-l însoțească

Potrivit agenției spațiale americane, această întâlnire apropiată va schimba orbita asteroidului și durata zilei sale cu 30,6 ore. Ceea ce va provoca cutremure și alunecări de teren pe suprafața obiectului ceresc.

Până atunci o sondă NASA va fi trimisă și va zbura la mai puțin de zece metri de enorma stâncă timp de 18 luni. Acest lucru le va oferi oamenilor de știință o modalitate de a obține o „o privire asupra materiei de dedesubt”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră