Musk evocă publicarea detaliilor despre cenzura Twitter cu privire la laptopul lui Hunter Biden

25 Noi 2022
Musk evocă publicarea detaliilor despre cenzura Twitter cu privire la laptopul lui Hunter Biden

Twitter, Facebook au recunoscut că au cenzurat informațiile de pe laptopul Hunter Biden înainte de alegerile prezidențiale din 2020, scrie FoxNews.

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a sugerat miercuri că ar putea publica mai multe informații despre modul în care compania de socializare a cenzurat povestea despre laptopul Hunter Biden în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. 

Prezentatorul de știri, Alex Lorusso, le-a cerut adepților „să ridice mâna” dacă susțin ca „toate discuțiile interne despre decizia de a cenzura povestea @NYPost pe laptopul lui Hunter Biden” sa fie publice.

Musk a răspuns : „Acest lucru este necesar pentru a restabili încrederea publicului”.

Mulți utilizatori au fost de acord cu apelul lui Musk pentru transparență, unii răspunzând cu emoji-uri cu mâinile ridicate. 

Musk și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la cenzura pe care Twitter a aplicat-o ziarulu New York Post. În aprilie, el a numit acțiunea „incredibil de nepotrivită”. 

Când raportul-bombă al New York Post a fost publicat pentru prima dată înainte de alegerile din 2020, multe companii de social media s-au grăbit să elimine postările despre poveste, inclusiv Twitter și Facebook. Fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, a recunoscut  că platforma de socializare a greșit intervinind în povestea lui Hunter Biden.

Twitter a cenzurat povestea sub pretext că a încălcat „Politica privind materialele piratate” a companiei. 

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit la începutul acestui an de ce Facebook a suprimat povestea în timpul alegerilor. 

În timpul unui interviu pentru „The Joe Rogan Experience”, Zuckerberg a recunoscut că FBI a abordat Facebook avertizând platforma despre „propaganda rusă” înainte de povestea-bombă Hunter Biden. Platforma a manipulat algoritmi pentru a suprima povestea din circulație,  Zuckerberg spunând ca a facut-o din cauza avertismentelor FBI.

Pe lângă cenzura Big Tech, mai multe instituții media au etichetat inițial laptopul drept dezinformare rusească. Zeci de foști lideri și oficiali ai serviciilor de informații au semnat, de asemenea, o scrisoare în care spun că cred că povestea face parte dintr-o campanie de dezinformare a Rusiei. 

De atunci, multe posturi de știri au verificat independent stirea.

CBS a fost cea mai recentă organizație de știri care a verificat povestea laptopului, în ciuda faptului că a respins povestea originală a New York Post. Aproape doi ani mai târziu, instituțiile media, inclusiv The New York Times, Washington Post, NBC News și Politico, au confirmat toate povestea. 

Odată cu creșterea presiunii asupra Big Tech și a unor instituții media mai liberale care verifică povestea, parlamentarii republicani cer răspunsuri cu privire la laptop, precum și la cenzura știrii. După ce au preluat controlul Camerei, republicanii și-au împărtășit intenția de a investiga în continuare afacerile lui Hunter Biden și de a analiza în mod specific modul în care tatăl său, președintele Joe Biden, ar fi putut fi implicat. 

După aproape doi ani apare o nouă lumină asupra poveștii lui Hunter Biden, iar Twitter se dovedește din nou a fi un jucător cheie în găsirea de răspunsuri.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră