Muick și Sandy, credincioșii câini corgi ai Elisabetei a II-a au fost adoptați

12 Sep 2022
Muick și Sandy, credincioșii câini corgi ai Elisabetei a II-a au fost adoptați

O purtătoare de cuvânt a Prințului Andrew a anunțat duminică că va avea grijă de Muick și Sandy, cei doi corgi ai Reginei rămași orfani, scrie BFMTV.

Soarta lor a rămas până acum în suspans: corgi-ii adorați de regina Elisabeta, câini nedespărțiți de suverană, și-au găsit în sfârșit un cămin: vor sta alături de fiul ei, Prințul Andrew.

O purtătoare de cuvânt a Prințului Andrew, al treilea fiu al Reginei și a fostei sale soții, Ducesa de York Sarah, a anunțat duminică că cei doi vor avea grijă de Muick și Sandy, cei doi corgi supraviețuitori ai Reginei.

Andrew este adesea prezentat drept „fiul preferat” al Elisabetei a II-a, dar s-a retras de la monarhie după acuzațiile de agresiune sexuală din Statele Unite, acuzații pe care le-a încheiat plătind milioane de dolari.

Peste 30 de corgi

El era cel care îi dăruise acești doi cățeluși la distanță de câteva luni. Muick și Sandy, ultimii reprezentanți mândri ai celor peste 30 de corgi ai Reginei, îi aduseseră multă mângâiere în timpul pandemiei, potrivit lui Angela Kelly, cea care o ajuta pe Regină. Muick s-a alăturat familiei la începutul anului 2021 pentru a înveseli viața de zi cu zi a Reginei pe atunci izolată - ca și restul țării - la Windsor, cu un alt cățel pe nume Fergus.

Acesta din urmă a murit, din păcate, câteva săptămâni mai târziu, la vârsta de cinci luni, la scurt timp după moartea Prințului Philip, soțul Reginei. Pentru a-l înlocui, Andrew și fiicele sale, Prințesele Beatrice și Eugenie, i-au dăruit Elisabetei a II-a pe micuța Sandy cu ocazia împlinirii a 95 de ani. Dragostea Reginei pentru acești câini datează cel puțin din 1944, când părinții ei i-au dăruit primul ei corgi, Susan.

Elisabeta a II-a a avut grijă de câinii ei cât mai mult posibil, ei o însoțeau în weekend la Windsor și locuiau în apartamentele ei private. Îi hrănea ori de câte ori programul ei încărcat îi permitea și, de asemenea, îi plăcea să-i plimbe.

Dragostea ei pentru corgi a fost demonstrată în iunie la festivitățile jubileului de platină pentru cei 70 de ani de domnie cu o adunare de 70 de corgi la Balmoral și o cursă de corgi la Musselburgh.

Alte stiri din Externe

Ultima oră