Moștenitoarea imperiului diamantelor în valoare de 60 milioane de dolari urmează tradiția familiei și se călugărește la doar 8 ani

19 Ian 2023
Moștenitoarea imperiului diamantelor în valoare de 60 milioane de dolari urmează tradiția familiei și se călugărește la doar 8 ani

O fetiță de opt ani din India, care urma să moștenească o avere din diamante de milioane de dolari, a fost admisă ca și călugăriță într-un ordin religios strict după ce a renunțat la plăcerile lumești. Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, o moștenitoare a afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din orașul vestic Surat, cunoscut la nivel local drept Diamond City pentru importanța sa în comerțul global cu pietre prețioase, anunță The Guardian.

Familia ei este, de asemenea, printre membri ai credinței Jain, o religie indiană mică, dar străveche, care predică non-violența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile. Săptămâna aceasta, a fost sărbătorită într-o ceremonie de patru zile pentru a-și anunța noua vocație, în timpul căreia a mers într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în presa locală.

Miercuri, ea a ajuns la un templu pentru a-și schimba hainele luxoase cu care era obișnuită, cu o ținută simplă din bumbac alb, după ce și-a tăiat tot părul. „Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme și nu a mers la mall-uri sau restaurante”, a spus un martor la ceremonia de miercuri, adăugând că fata a fost o prezență regulată la ceremoniile din templu. Copilul este unul dintre cei mai tineri oameni care au participat la ceremonia „diksha” pentru a-și abandona bunurile materiale și a intra în ordinele religioase jainiste.

Părinții lui Devanshi au spus că ea a fost nerăbdătoare să devină călugăriță, potrivit presei locale. Familiile Jain se spune că uneori își încurajează copiii să intre în ordinele religioase pentru a spori statutul social al rudelor lor. Afacerea familiei ei, fondată în 1981, are o avere netă de 5 miliarde de rupii (61 de milioane de dolari), potrivit ICRA, o agenție indiană de rating de credit.

Jainismul are peste 4 milioane de adepți în India, mulți – cum ar fi familia lui Devanshi – din comunități comerciale bogate. Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu țesături pentru a-i împiedica să înghită accidental insecte.

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru tradiția de posturi extreme până la moarte. O fată de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă și a murit în 2016 în timp ce întreprindea un post de două luni ca act de penitență, timp în care i s-a permis să bea apă caldă doar de două ori pe zi.

Părinții ei au fost acuzați de poliție pentru ucidere din culpă și au fost supuși revoltei publice din cauza pretențiilor că familia a forțat-o să urmeze postul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră