Moscova va „reacționa proporțional” la viitoarele „provocari” americane

16 Mar 2023
Moscova va „reacționa proporțional” la viitoarele „provocari” americane

Ministrul rus al apărării a declarat, în timpul unui apel cu omologul său american, că „întărirea” operațiunilor de spionaj desfășurate de Statele Unite a fost una dintre cauzele incidentului dintre forțele aeriene ruse și o dronă americană în Marea Neagră, scrie Le Monde

„Cauzele incidentului sunt nerespectarea de către Statele Unite a zonei de zbor restricționate (…) din cauza desfășurării operațiunii militare speciale [în Ucraina] , precum și întărirea activităților de informații împotriva intereselor Rusiei", a declarat Serghei Şoigu, într-un comunicat de presă al ministerului rus, publicat după apelul dintre domnul Şoigu şi Lloyd Austin.

„Zborurile strategice cu drone ale SUA în largul Crimeei sunt de natură provocatoare, creând condițiile pentru o escaladare în Marea Neagră”, continuă ministerul.

„Rusia nu dorește o asemenea evoluție a evenimentelor, dar acum va reacționa proporțional la orice provocare. Marile puteri nucleare trebuie să acționeze în cel mai responsabil mod posibil, în special prin menținerea canalelor de comunicare militare deschise pentru a discuta orice situație de criză. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră