Moscova: „Kievul stochează Himars și armele furnizate de Occident în centrale nucleare”

23 Ian 2023
Moscova: „Kievul stochează Himars și armele furnizate de Occident în centrale nucleare”

Serviciul rus de informații SVR a acuzat Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele nucleare din întreaga țară, scrie La Repubblica. 

SVR a spus că la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei au fost dislocate lansatoare de rachete HIMARS, sisteme de apărare aeriană și muniție de artilerie furnizate de SUA. 

„Forțele armate ale Ucrainei stochează arme și muniții furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare”, se arată în comunicat.

Numeroasele centrale nucleare din Ucraina au fost în centrul atenției încă de la începutul conflictului. Forțele ruse au confiscat fosta centrală nucleară de la Cernobîl la mai puțin de 48 de ore după invazia din februarie și controlează centrala nucleară Zaporojie - cea mai mare din Europa - la începutul războiului. Atât Kievul, cât și Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea Zaporizhzhia, iar Ucraina spune că Rusia folosește site-ul ca depozit de arme. 

Observatorul Nuclear al Națiunilor Unite și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la atacurile din apropierea centralei, avertizând asupra riscului unui dezastru nuclear.

Alte stiri din Externe

Ultima oră