Moscova are o „rezervă bună” de bombe cu dispersie, spune Vladimir Putin

16 Iul 2023
Moscova are o „rezervă bună” de bombe cu dispersie, spune Vladimir Putin

Președintele rus a afirmat, într-un interviu acordat postului public de televiziune Rossia 1, difuzat duminică, că armata sa dispune de o „aprovizionare bună” de muniții cu dispersie, scrie Le Monde.

Washingtonul a anunțat livrarea viitoare către armata ucraineană a acestor arme, care sunt foarte controversate deoarece pot provoca multe victime civile colaterale.

„Până acum, nu le-am folosit, nu am avut nevoie de ele, deși am avut la un moment dat un cunoscut deficit de muniție”, a continuat Vladimir Putin. Dar dacă sunt folosite împotriva noastră, ne rezervăm dreptul de a riposta. »

Marți, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat deja:

„Dacă Statele Unite furnizează muniții cu dispersie Ucrainei, forțele armate ruse vor fi forțate să folosească mijloace similare de distrugere.

Potrivit președintelui rus, Statele Unite au anunțat că vor livra aceste arme pentru că au „lipsuri de muniție” de oferit Kievului. „Armata ucraineană folosește pe zi de luptă până la 5.000 sau 6.000 de obuze de 155 mm. Dar Statele Unite produc 15.000 pe lună, nu au destule, și nici Europa nu are destule. Nu au nimic mai bun de oferit decât să folosească muniții cu dispersie”, a spus Putin.

Aceste arme sunt interzise într-o serie de țări, în special europene, semnatare ale Convenției de la Oslo din 2008, la care nici Statele Unite, nici Ucraina, nici Rusia nu fac părți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră