Moscova: „Am înmânat Ucrainei un proiect de acord clar. Mingea e în terenul lor”

20 Apr 2022
Moscova: „Am înmânat Ucrainei un proiect de acord clar. Mingea e în terenul lor”

Președinția rusă a anunțat miercuri că Moscova a înmânat Ucrainei un „proiect de acord clar” între cele două țări, a informat site-ul canalului Russia Toda, scrie La Repubblica. "Studiem propunerile ruse privind negocierile", răspunde Kiev

"Rusia a dat Ucrainei un proiect clar al documentului de negocieri și așteaptă un răspuns. Acum mingea este în terenul Kievului". Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov într-un comunicate de presă. 

"În acest moment, proiectul nostru de document, care conține cuvinte clare, a fost prezentat echipei ucrainene. Mingea este în terenul lor și așteptăm răspunsul lor", a spus Peskov presei care nu a vrut să comenteze progresul negocierilor de pace între delegaţiile ruso-ucrainene.

În același context, Peskov a denunțat poziția ucraineană și a explicat că „se abate constant de la acordurile pe care le acceptase anterior” și a acuzat Kievul că „își schimbă constant poziția, ceea ce amenință fezabilitatea și eficacitatea negocierilor”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a remarcat luni că dinamica de avansare a negocierilor ruso-ucrainene „nu merge bine” din cauza „schimbărilor constante ale poziției ucrainene”.

Kiev: studiem propunerile ruse privind negocierile

Ucraina confirmat că a primit propuneri rusești privind negocierile dintre cele două țări și le studiază. Acest lucru a fost declarat de șeful biroului prezidențial din Kiev, Mykhailo Podolyak , conform rapoartelor de la Interfax. "Ucraina și-a predat propunerile privind prevederile oponenților la negocierile de la Istanbul. Acestea se referă în special la garanțiile de securitate pentru a preveni alte atacuri asupra țării noastre în viitor. Partea rusă le-a studiat și și-a prezentat poziția. Acum depinde de noi să studiem, să comparăm și să tragem concluzii, atât politice, cât și juridice”, a spus Podolyak.

Alte stiri din Externe

Ultima oră