Mormântul lui Helmut Schmidt, fost cancelar german, a fost vandalizat cu svastici

24 Dec 2023
Mormântul lui Helmut Schmidt, fost cancelar german, a fost vandalizat cu svastici

Polițiștii nu dețin momentan informații cu privire la identitatea persoanei sau a persoanelor care ar fi vandalizat mormântul și nici asupra motivațiilor, scrie Le Figaro

Mormântul fostului cancelar german Helmut Schmidt și al soției sale Loki a fost vandalizat cu picturi cu svastici. „Svasticile vopsite în roșu au fost descoperite vineri seara pe mormântul lor într-un cimitir din Hamburg și ar putea fi șterse imediat”, a declarat poliția din Hamburg, nordul Germaniei, sâmbătă, 23 decembrie .

Polițiștii nu dețin momentan informații cu privire la identitatea persoanei sau a persoanelor care ar fi vandalizat mormântul și nici asupra motivațiilor. Ancheta continuă.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, membră a Partidului Social Democrat precum Helmut Schmidt, a condamnat ferm acest „act odios, care uită Istoria”. Helmut și Loki Schmidt s-au opus întotdeauna disprețului față de om, rasismului și antisemitismului – conștienți de Istoria noastră ”, a spus ea pe X, fost Twitter.

Intruchiparea „Realpolitik”

Născut la Hamburg la 23 decembrie 1918, social-democratul Helmut Schmidt ar fi împlinit sâmbătă 105 ani. Decedat pe 10 noiembrie 2015, a condus Germania de Vest din 1974 până în 1982, când țara a devenit o putere economică globală.

Un european convins care a întruchipat „Realpolitik” în timpul Războiului Rece, el a inițiat un nou liberalism economic în cadrul social-democrației germane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră