Mitinguri la Moscova și Sankt Petersburg în sprijinul „referendumurilor” de anexare

23 Sep 2022
Mitinguri la Moscova și Sankt Petersburg în sprijinul „referendumurilor” de anexare

Sute de manifestanți s-au adunat vineri la Moscova și Sankt Petersburg în sprijinul „referendumurilor” de anexare la Rusia a patru regiuni ucrainene care au început vineri dimineața, dvrie Le Figaro. 

La Moscova, un miting a început la sfârșitul după-amiezii în apropiere de Piața Roșie, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă. O mulțime compactă s-a adunat la statuia Mareșalului Jukov, unul dintre marii lideri militari sovietici din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe o scenă amenajată cu această ocazie au fost prezenți reprezentanți ai mai multor partide politice ruse, care au vorbit, pe rând, în apărarea „referendumurilor” susținute de Moscova. Pentru libertate”, „începutul unei noi istorii comune”, „un moment istoric”, au spus acești lideri. 

În mâinile participanților s-au putut vedea steaguri rusești ștampilate cu „Z” al ofensivei din Ucraina sau panglicile Sf. Gheorghe cu dungi negre și portocalii, simbol al victoriei Armatei Roșii asupra Germaniei naziste.

Sloganul patriotic rus „Nu îi vom abandona pe ai noștri”, devenit sloganul de adeziune de la sfârșitul lunii februarie, a fost afișat pe mai multe pancarte ținute de manifestanți. Un mesaj către locuitorii vorbitori de limbă rusă din regiunile Donbass și Herson și Zaporojia din Ucraina, pe care Moscova pretinde că vrea să-i salveze.

La Sankt Petersburg, câteva sute de manifestanți s-au adunat la începutul după-amiezii în jurul Cetății Petru și Pavel, inima istorică a celui de-al doilea oraș al Rusiei.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră