Un minor român de 13 ani a înjunghiat grav un tânăr de 19 ani în Germania

05 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Un minor român de 13 ani a înjunghiat grav un tânăr de 19 ani în Germania

Asta o confirmă și un incident șocant petrecut în noaptea de 1 Mai în localitatea germană Merseburg, în apropriere de Leipzig.

Din motive încă neelucidate, la miezul nopții s-a iscat o ceartă între doi băieți de 13 și 19 ani. Minorul, originar din România, a scos cuțitul și l-a înjughiat pe tânărul german.

Conform Mitteldeutsche Zeitung, tânărul a necesitat îngrijiri medicale, fiind tăiat în zona genunchilor. Poliția germană susține că nu îl poate pedepsi pe minorul român, fiindcă articolul 19 din actualul Cod Penal german interzice tragerea la răspundere a minorilor sub 14 ani.

„Esteo situație frustrantă și pentru noi, fiindcă ne confruntăm cu infractori în serie copii și nu îi putem pedepsi și opri. Românul de 13 ani este recidivist și ar avea deja un cazier bogat“, susține Jurgen Muller, purtătorul de cuvânt al poliției din regiunea Saale.

Incidentul a scandalizat opinia publică din regiune. Oamenii cer sancționarea părinților, inclusiv prin decăderea drepturilor parentale, fiindcă minorul petrecea nestingherit pe cont propriu la miezul nopții.

“E complicat să acționăm împotriva părinților. Petrecerea avea caracter deschis, nu era o discotecă, unde într-adevăr un minor ar fi avut nevoie de prezența unui adult. Nu există nici un precedent favorabil”, consideră procurorul Dennis Cernota.

Cazul este speculat și de extremiștii de la AfD care cer ca actuala limită de vârstă, care datează din 1923, să fie coborâtă la 12 ani. Ei dau exemple Elveția, Marea Britanie și SUA, unde limita de vârstă este de 10 ani.

„Comportamentul infracțional nu se schimbă de la o zi la alta. Mai devreme sau mai târziu, aceștia tot la noi vor ajunge. Limita de vârstă nu îi face mai cuminți“, a adăugat Muller.

Alte stiri din Externe

Ultima oră