Ministrul ucrainean de dezvoltare regională a fost demis pentru luare de mită

23 Ian 2023
Ministrul ucrainean de dezvoltare regională a fost demis pentru luare de mită

Vassyl Lozynskiy este acuzat că a primit 400.000 de dolari mită pentru achiziționarea de generatoare electrice, scrie La Repubblica.

Guvernul ucrainean l-a demis pe ministrul adjunct al infrastructurii și dezvoltării comunitare Vasyl Lozynskiy, arestat și acuzat că a primit mită de 400 de mii de dolari a scris Kyiv Independent .

„O reuniune extraordinară a Cabinetului de miniștri al Ucrainei a avut loc la 22 ianuarie la inițiativa primului ministru Denys Shmyhal. Guvernul a aprobat o rezoluție de revocare a lui Vasyl Lozynskiy din funcția de viceministru” spune o notă executivă. 

„Guvernul Ucrainei se angajează să respecte principiul toleranței zero față de corupție" scrie Kyiv Independent. Biroul Național Anticorupție al Ucrainei l-a arestat ieri pe Lozynskiy în timp ce acesta primea o mită în numerar pentru manipularea unei licitații de stat. Lozynskiy și complicii săi încearcau să pună în buzunar o parte din cele 1,68 miliarde de grivne (46 de milioane de dolari) pe care statul le-a alocat pentru achiziționarea de generatoare și alte echipamente. Potrivit biroului, aceștia au dat contractul unui ofertant cu prețuri umflate în schimbul mitei.

Demiterea vine în condițiile în care Ucraina se confruntă cu o penurie de energie în urma atacurilor ruse asupra instalațiilor sale energetice în mijlocul iernii.

Deturnările rămân frecvente în Ucraina, o țară afectată de corupție de zeci de ani.

Dacă va fi găsit vinovat, Łozyński riscă până la 12 ani de închisoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră