Ministerul ucrainean al Apărării neagă acuzațiile de corupție

23 Ian 2023
Ministerul ucrainean al Apărării neagă acuzațiile de corupție

Ministerul Apărării al Ucrainei a negat duminică semnarea de contracte la prețuri umflate pentru produsele alimentare pentru soldații săi, respingând orice acuzație de corupție într-o țară în care delapidarea rămâne foarte frecventă, scrie Le Monde

Această negare a fost făcută a doua zi după informații publicate în presa națională care acuză ministerul că ar fi încheiat un acord la prețuri „cu două-trei mai mari” decât tarifele în vigoare pentru produsele alimentare de bază. Contractul în cauză valorează 13 miliarde de grivne, sau în jur de 326 de milioane de euro, potrivit site-ului de știri ZN UA .

„Ministerul achiziționează produsele relevante în conformitate cu procedura stabilită de lege ”, a răspuns ministerul, considerând această informație „falsă”. Ministerul a declarat că „pregătește documente” în vederea deschiderii unei anchete privind „diseminarea” acestor informații „înșelătoare” care „prejudiciază interesele apărării într-o perioadă specială” .

Ministerul a subliniat, de asemenea, „principiul său de toleranță zero față de corupție” . „Se efectuează verificări” asupra contractelor semnate, a adăugat el. El a anunțat, de asemenea, „un audit intern” și o „întâlnire de urgență” în jurul ministrului Apărării, Oleksii Reznikov, care urmează să aibă loc luni, pentru a face lumină deplină „cu privire la procedura [și] circumstanțele achiziției de produse alimentare pentru cadre militare pentru 2023” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră