Mii de oameni au manifestat la Berlin și Düsseldorf în solidaritate cu palestinienii din Gaza

05 Noi 2023
Mii de oameni au manifestat la Berlin și Düsseldorf în solidaritate cu palestinienii din Gaza

Mii de oameni au manifestat sâmbătă la Berlin în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâșia Gaza, victime ale bombardamentelor lansate de Israel după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie. Poliția din Berlin a estimat numărul participanților la 9.000, scrie Le Monde

Atmosfera a fost calmă la începutul adunării. Mulți au venit cu familiile lor, cu copiii lor. Semnele scriu „Salvați Gaza” , „Opriți genocidul” sau „Încetare a focului” . Participanții, mulți purtând kefieh palestinieni, basmaua tradițională a țăranilor și beduinilor, s-au adunat în celebra Alexander Platz din centrul Berlinului, strigând „ Palestina liberă” . Multe steaguri palestiniene au arborat și deasupra mulțimii.

Manifestația, convocată de mai multe asociații de susținere a palestinienilor, a fost plasată sub sloganul „apărați drepturile democratice fundamentale: libertatea de exprimare și pentru palestinieni” .

Organizatorii au spus că se așteptau la aproximativ 2.000 de participanți, dar poliția a estimat că ar putea fi cel puțin 10.000 și a trimis 1.400 de ofițeri de poliție pentru a supraveghea manifestația. De asemenea, au stabilit condiții stricte, avertizând că orice „negație a dreptului Israelului de a exista, prin remarci antisemite, incitare la ură, susținerea violenței sau a terorismului” sunt „pedepsite” .

Poliția a raportat în jur de 60 de arestări și tot atâtea plângeri pentru încălcări ale ordinii publice.

La Düsseldorf (vest), o demonstrație în sprijinul palestinienilor a reunit 17.000 de oameni, a spus poliția.

Alte stiri din Externe

Ultima oră