Mercenarii Wagner sunt în vacanță, spune un oficial al grupării paramilitare ruse

08 Iul 2023
Mercenarii Wagner sunt în vacanță, spune un oficial al grupării paramilitare ruse

Mercenarii grupului Wagner ai lui Evgheni Prigojin se pregătesc să plece în Belarus în condițiile acordului care le-a dezamorsat revolta împotriva liderilor militari ruși, susține un ofițer al grupului citat de Le Monde.

Anton Yelizarov, al cărui nume de război este „Lotus”, spune că luptătorii sunt în vacanță până la începutul lunii august, la ordinul lui Prigojin, înainte de a se îndrepta spre Belarus, potrivit rapoartelor din aplicația Telegram:  „Trebuie să pregătim baze, terenuri de antrenament, să ne coordonăm cu guvernele și administrațiile locale, să organizăm interacțiunea cu agențiile de aplicare a legii din Belarus și să stabilim logistica"

Evgheni Prigojin însuși a devenit neobișnuit de liniștit în ultimele două săptămâni. El nu a mai postat niciun mesaj pe canalul său Telegram din 26 iunie, când a apărat actele de revoltă ale luptătorilor săi.

Ieri, generalul Leonid Kasinsky, ministrul adjunct al Apărării din Belarus, citat de agenția de presă rusă  TASS , a explicat că unitățile Grupului Wagner nu au ajuns încă în tabăra Osipovichi, din regiunea Moghilev.

Alte stiri din Externe

Ultima oră