Marea Britanie: O femeie a fost arestată din cauza distribuirii de informații inexacte pe rețelele de socializare

09 Aug 2024
Marea Britanie: O femeie a fost arestată din cauza distribuirii de informații inexacte pe rețelele de socializare

O femeie în vârstă de 55 de ani a fost arestată în legătură cu o postare pe rețelele de socializare care conținea informații inexacte despre identitatea suspectului în crimele din Southport, un oras unde au fost ucise trei fetițe, scrie The Guardian

Femeia, care locuieste în apropiere de Chester, a fost arestată joi, fiind suspectată că a publicat materiale scrise pentru a stârni ura rasială și comunicări false. Ea este reținută de poliția din Cheshire.

„Cu toții am văzut dezordinea violentă care a avut loc în Marea Britanie în ultima săptămână, dintre care o mare parte a fost alimentată de comunicări malițioase și inexacte online." a spus ofiterul de politie Alison Ross

„Este o reamintire clară a pericolelor postării de informații pe platformele de socializare fără a verifica acuratețea. De asemenea, acționează ca un avertisment că toți suntem responsabili pentru acțiunile noastre, fie că sunt online sau în persoană.”

Poliția din Marea Britanie a emis avertismente cu privire la răspândirea online a unui nume „incorect” pentru suspectul din Southport – numit acum Axel Rudakubana, în vârstă de 17 ani – și a unei povești false în jurul său.

Sunder Katwala, directorul thinktank-ului British Future, a evidențiat o serie de personalități online de mare profil, inclusiv Laurence Fox și fostul kickboxer Andrew Tate, care „împărtășeau acele informații false” pe X.

O serie de experți au spus că această dezinformare a fost folosită de o „minoritate vocală” pentru a semăna diviziune și pentru a „alimenta propria agendă și a declanșa o vară de insurecție” după dezordinea violentă din zilele de după atac.

Joi seară, un bărbat de 39 de ani din Lancashire a fost arestat sub suspiciunea că a folosit rețelele de socializare pentru a-i încuraja pe alții să ia parte la tulburări violente, a declarat poliția din Merseyside.

Bărbatul din Rufford, Ormskirk, a fost reținut sub suspiciunea că a încurajat sau asistat la comiterea unei infracțiuni. El a fost, de asemenea, arestat sub suspiciunea că s-a implicat în dezordine violentă în Southport la 30 iulie.

Această arestare demonstrează că scopul nostru nu este doar să aducem în fața justiției acei oameni care au ales să se implice în violență și distrugere în Southport și în alte părți." a spus politia

„De asemenea, suntem hotărâți să arestăm pe oricine bănuim că a încercat să stârnească ura online și îi încurajeaza activ pe alții să iasă pe străzi pentru a provoca violență și vătămare fizică în comunitățile noastre.”, a mai spus ofiterul de politie

Alte stiri din Externe

Ultima oră