Marea Britanie nu este un serviciu Amazon de livrare de arme către Ucraina, spune ministrul apărării

12 Iul 2023
Marea Britanie nu este un serviciu Amazon de livrare de arme către Ucraina, spune ministrul apărării

Ministrul britanic al Apărării cere Kievului „recunoştinţa” din partea Ucrainei pentru armele livrate, Rishi Sunak încearcă să calmeze lucrurile, scrie Le Monde

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat miercuri că Marea Britanie „nu este Amazon” atunci când este vorba de furnizarea de arme Ucrainei, sugerând că Kievul ar putea manifesta mai multă „recunoştinţă faţă de aliaţii săi în faţa invaziei ruse”.

„Fie că vă place sau nu, oamenii vor să vadă recunoștință ”, a spus Wallace pentru presa britanică în marginea summitului NATO de la Vilnius.

„Uneori trebuie să convingi țările să renunțe la propriile acțiuni. Da, acest război este un război nobil (…) dar uneori trebuie să convingi parlamentarii din Statele Unite. Trebuie să convingi politicienii care în alte țări se întreabă dacă merită”, a spus Wallace.

Presa britanică relatează că Wallace și-a exprimat și frustrarea când, în timpul unei călătorii în Ucraina anul trecut, a primit o „listă” cu armele de care Ucraina avea nevoie. „Știi, nu suntem Amazon. Le-am spus asta anul trecut, când am condus unsprezece ore pentru a primi o listă ”, a spus Wallace.

Prezent și el la Vilnius, prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a încercat să calmeze lucrurile la începutul acestui an”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă.

„Știu că el și oamenii lui sunt incredibil de recunoscători pentru sprijinul pe care îl arătăm, pentru primirea pe care am oferit-o multor familii ucrainene, dar și pentru conducerea de care o dăm dovadă în acest conflict”, a adăugat el .

Alte stiri din Externe

Ultima oră