Cea mai recentă tendință ecologistă este aici: varsarea laptelui în magazinele alimentare, scrie New York Post.
În toată Marea Britanie, adolescenții îngrijorați de mediu fac „vărsări de lapte”: activistii ecologiști intră în magazinele alimentare și varsă conținutului cutiilor de lapte, după cum arata video-urile grupului pentru drepturile animalelor Animal Rebellion.
Videoclipurile care au apărut pe rețelele de socializare arată adolescenți turnând lapte pe podea, peste casele de înregistrare și în alte locuri din magazin.
„Industria produselor lactate este incredibil de distructivă pentru mediu. Cele mai mari 5 corporații din lume din carne și produse lactate sunt acum responsabile pentru mai multe emisii de GES decât Exxon, Shell sau BP”, a spus organizația într-un tweet sâmbătă.
„Acum avem nevoie de un viitor bazat pe plante”, a adăugat acesta.
Contul a distribuit, de asemenea, un raport de la Grain, o organizație internațională non-profit, și Institutul pentru Agricultură și Politică Comercială (IATP), care solicită planetei „să reducă dramatic emisiile de gaze cu efect de seră” prin eliminarea consumului de carne și lactate.
Potrivit Animal Rebellion, „vărsarea laptelui” a avut loc sâmbătă în opt locații diferite, inclusiv Londra, Manchester, Norwich și Edinburgh.
Milk Pours are currently happening across the UK. All are concerned individuals calling on the government to give us a livable future, a #PlantBasedFuture
— Animal Rebellion (@RebelsAnimal) October 15, 2022
Here's the latest milk pour happening in Edinburgh @waitrose pic.twitter.com/mawKIylEmI
„Uciderea animalelor este cauza principală a pierderii faunei noastre sălbatice și a ecosistemelor naturale”, a spus grupul într-un alt tweet, care a cerut, de asemenea, guvernului „să sprijine fermierii într-o tranziție urgentă la un sistem alimentar bazat pe plante și să permită eliberarea pământului pentru a restabili populațiile de animale sălbatice.”
Mai multe țări din întreaga lume au impus reglementări industriei agricole, cum ar fi limite ale emisiilor de azot cauzate de producția de lactate. Ecologiștii au încurajat utilizarea alternativelor lactate, cum ar fi laptele de migdale, soia, nucă de cocos și ovăz, deși și acestea au fost criticate.