Majoritatea elvețienilor nu își doresc un al treilea sex

18 Iun 2024
Majoritatea elvețienilor nu își doresc un al treilea sex

Populația elvețiană nu este încă în favoarea introducerii unui al treilea sex oficial așa cum există în Germania. Iată ce reiese dintr-un sondaj realizat de Tamedia/20 minute în weekendul de vot din 9 iunie. 57% dintre cei chestionați sunt împotrivă, 39% pentru și 4% fără o opinie, scrie Le Matin

Este poate un efect al victoriei lui Nemo la Eurovision și al cântecului său militant pentru al treilea sex, opinia a evoluat ușor într-un an. În martie 2023, 62% dintre oameni erau împotrivă, 35% pentru și 3% fără o opinie. Opiniile favorabile au câștigat, așadar, patru puncte.

Stânga spune "Da"

În ceea ce privește sondajul din 2024, vedem că bărbații sunt mai ezitanti decât femeile, cu 62% și respectiv 52% opinii negative. În ceea ce privește culoarea politică, susținătorii unui al 3-lea gen sunt de stânga: 67% da printre socialiști, 62% dintre verzi și 58% dintre liberalii verzi. În dreapta, este nu la 81% și Centrul la 59%.

Urban și academic

În orașe, decalajul este mai mic, cu 50% nu și 46% "Da". În timp ce sunteți la țară, 59% nu și 37% da. Există și o diferență semnificativă la antrenament. Dintre cei cu studii universitare, 52% spun "da". În rândul celor care părăsesc școala obligatorie, "da" scade la 34%.

Alte stiri din Externe

Ultima oră