Londra neagă prezența membrilor forțelor sale speciale în Ucraina așa cum arată documentele secrete

12 Apr 2023
Londra neagă prezența membrilor forțelor sale speciale în Ucraina așa cum arată documentele secrete

Secretarul britanic al apărării a pus sub semnul întrebării rapoartele care sugerează prezența unor membri ai forțelor speciale occidentale, în principal britanice, în Ucraina, stabilite în urma scurgerii de documente americane clasificate, scrie Le Monde.

Presa britanică, inclusiv BBC și The Guardian, a citat un document, din 23 martie, care se referă la desfășurarea în Ucraina a cincizeci de membri ai forțelor speciale britanice alături de omologi din alte țări occidentale. Potrivit The Guardian, documentul sugerează că jumătate din forțele speciale occidentale prezente în Ucraina între februarie și martie ar fi britanice.

„Scurgerea a ceea ce este prezentat ca informații clasificate din SUA, care a primit o largă publicitate, a demonstrat un nivel grav de inexactitate”, a declarat marți seară un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare pe Twitter.

„Cititorii ar trebui să fie atenți înainte de a se baza pe afirmații care pot răspândi informații greșite”, a adăugat el. Ministerul Forțelor Armate a negat pentru Le Monde  prezența soldaților francezi în Ucraina, așa cum ar putea sugera aceste documente.

Originea acestora rămâne până în prezent necunoscută, iar autenticitatea lor nu este verificată. Există riscul ca conținutul lor, precum și  difuzarea lor să fi fost supuse manipulării și manipulării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră