Leonardo DiCaprio interogat de FBI despre „unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din lume”

05 Mar 2023
Leonardo DiCaprio interogat de FBI despre „unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din lume”

Leonardo Di Caprio și Kim Kardashian audiați de FBI pentru un caz de corupție și spălare de bani. Potrivit informațiilor citate de 7sur7, cei doi staruri americane Leonardo Di Caprio și Kim Kardashian au fost audiați de FBI din cauza legăturilor lor cu omul de afaceri malaezian Jho Low.

Leonardo DiCaprio a fost chestionat ore întregi de FBI în 2018 pentru legăturile sale cu omul de afaceri malaezian Jho Low, relatează agenția de știri BloombergJho Low este căutat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din lume.

Jho Low, spun procurorii, a condus scandalul în care miliarde de dolari guvernamentali au fost canalizați prin companii fictive și conturi bancare offshore și în buzunarele lui Low și ale asociaților săi.

Omul de afaceri este suspectat că a participat la spălare ilegală de bani. El ar fi absorbit peste 4,5 miliarde de euro de la fondul suveran malaezian 1Malaysia Development Berhad (1MDB), care ar fi trebuit să contribuie la dezvoltarea economică a Malaeziei.

Leonardo DiCaprio și Jho Low s-au întâlnit într-un club de noapte în 2010 - întâlnire care a dus la o prietenie strânsă, potrivit raportului poliției. „Am lucrat pentru el”, a explicat actorul „Titanic” în timpul interogatoriului său. „Ca urmare, ne-am văzut din ce în ce mai des și legăturile noastre s-au strâns”. Cei doi bărbați au luat în considerare în special construcția unui parc de distracții în Asia ale cărui plimbări să se bazeze pe filmele DiCaprio și dezvoltarea unei stațiuni ecologice în Belize. Potrivit raportului, actorul l-a numit pe omul de afaceri „omul meu”, iar Low avea și un nume de companie pentru starul de la Hollywood, și anume „L-Dogg”. „S-au cunoscut chiar și pe mama celuilalt”, se spunea.

Jho Low a investit bani în „Lupul de pe Wall Street”. La premiera din 2013, perechea a pozat împreună pe covorul roșu. Actorul a primit mai multe cadouri de la Jho Low, printre care Oscarul câștigat de Marlon Brando, în valoare de 560.000 de euro, și un tablou de Jean-Michel Basquiat, care a valorat vreo 8 milioane de euro. Potrivit New York Times, actorul a dat toate aceste cadouri poliției în 2018 și a cooperat pe deplin cu ancheta.

Kim Kardashian a fost, de asemenea, chestionată de FBI după ce ea și Low au fost văzuți petrecând în Las Vegas.

Omul de afaceri ar putea locui în prezent în China, unde se ascunde de poliție. Nu este clar dacă interogatoriile celor două vedete au dus la vreo informație nouă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră