Kremlinul susține că a interceptat un avion militar norvegian care se apropia de granița sa

14 Aug 2023
Kremlinul susține că a interceptat un avion militar norvegian care se apropia de granița sa

Pe măsură ce aeronava rusă se apropia, aeronava militară norvegiană s-ar fi întors, scrie Le Figaro.

Armata rusă a declarat că a trimis luni (14 august) un avion de luptă pentru a intercepta un avion militar norvegian care se apropie de granițele Rusiei peste Marea Barents, în Oceanul Arctic.

Pe măsură ce avionul de luptă rus s-a apropiat, aeronava militară străină s-a întors”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, adăugând că aeronava norvegiană a fost identificată drept Boeing P-8A „Poseidon”, un avion de patrulare maritimă.

Reguli internaționale

Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei Federației Ruse”, a adăugat ministerul, asigurând că interceptarea a avut loc cu respectarea regulilor internaționale „fără tăierea traiectoriilor aeriene” sau „apropieri periculoase”. Interceptarea este o operațiune care vizează escortarea unei aeronave considerate prea aproape de un spațiu aerian sau care a intrat în acesta.

Incidentele care au implicat avioane și aeronave rusești din țări NATO, inclusiv Norvegia, s-au înmulțit în ultimii ani, chiar înainte de începerea conflictului din Ucraina. Au avut loc adesea peste Marea Baltică, dar și în Marea Neagră și în alte părți. În aprilie, armata norvegiană a declarat că a urmărit și identificat, ca parte a unei misiuni a Alianței Atlantice, o patrulă rusă formată din două bombardiere strategice și trei avioane de vânătoare în spațiul aerian internațional din Marea Barents.

Într-o declarație separată de luni, armata rusă a declarat că mai multe dintre bombardierele și luptătorii săi strategici au efectuat „zboruri planificate” peste apele internaționale din Mările Baltice, Barents, Norvegiei, precum și în cele din estul Siberiei, Beaufort și Chukchi. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră