Ministrul de Justiție al Germaniei: Cred că a fost o acțiune orchestrată la Koln

06 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Ministrul de Justiție al Germaniei: Cred că a fost o acțiune orchestrată la Koln

 

Citiţi şi:INFERNUL DE LA KOLN. De ce a intervenit aşa de greu poliţia, în noaptea de Anul Nou?

“Totul mi se pare planificat. Ar fi bine dacă nu ar fi vorba despre o bandă organizată, dar aș dori să verificăm dacă nu cumva există oameni care se ocupă cu organizarea unor asemenea lucruri. Așa ceva nu se întâmplă din nimic, cineva trebuie să fi organizat totul”, a declarat Maas.

El a criticat pachetul de recomandări pentru femei în situații primejdioase, elaborat de primarul general al Kolnului. Henriette Reker recomandă, printre altele, ca femeile să se deplaseze doar în zone unde există un braț lungime de orice bărbat necunoscut.

“Nu femeile sunt vinovate, ci agresorii”, a notat Maas pe Twitter, folosind hashtagul #unbratlungime, scrie Focus.
Ministrul de Interne al Landului RNW, Ralf Jager, a anunțat că au fost identificate trei persoane, suspectate că au agresat sexual mai multe femei în noaptea de Revelion la Koln. Nimeni nu a fost reținut până la această oră, iar identitatea bărbaților nu va fi făcută publică pentru a nu periclita ancheta.

Un polițist de 37 de ani care s-a aflat printre agenții de politie solicitați la gară după miezul nopții susține că nu au putut împiedica infracțiunile sexuale comise împotriva a o sută de femei.

Citiţi şi: Miting de solidaritate cu victimele agresiunii din noaptea „Revelionului ruşinii” de la Koln

“Am fost chemați la gara fiindcă acolo s-ar afla o mulțime agresivă de vreo 400 de persoane. Când am ajuns acolo, ne-am dat seama că erau mult mai mulți. Când ni se comunica o reclamație, noi verificam imediat, dar nu mai era nimeni acolo.

Am foat șocați de dimensiunea agresiunilor. Nu am putut împedica cele întâmplate. Când luam la rost câte un suspect, eram imediat înconjurați de prietenii săi. Eu însuși am fost amenințat acolo”, spune agentul, citat de Bild.

Alte stiri din Externe

Ultima oră