Kathleen Turner despre dragostea imposibilă cu Michael Douglas: ”într-un fel chiar suntem foști soți”

09 Ian 2023
Kathleen Turner despre dragostea imposibilă cu Michael Douglas: ”într-un fel chiar suntem foști soți”

A treia dintre cei patru copii, s-a născut Mary Kathleen Turner în Springfield, Missouri, dintr-o mamă și un tată care lucrau ambii pentru Serviciul Extern al SUA. Au locuit în Cuba și Venezuela înainte de a se muta în Marea Britanie când ea era adolescentă. Acolo, Turner a început să joace în timp ce studia la American School din Londra. Cu o săptămână înainte de absolvire, tatăl ei a murit de o tromboză coronariană. El a fost, spune ea, „un om extrem de disciplinat, într-un fel rigid. Habar nu avea ce înseamnă actoria. El a echivalat asta cu a fi un pierde-vară.”, conform The Guardian.

A studiat teatrul la Southwest Missouri State University și la Universitatea din Maryland, mutându-se la New York în 1977. Când a început să susțină audiții pentru reclame, Turner și-a dat seama că vocea ei distinctă o scoate în evidență. „Imediat, mi-au spus că voi avea probleme să mă angajez din cauza vocii mele. Ei bine, nu aș schimba timbrul vocal pentru nimic în lume. Tu glumesti? Îmi place!" În memoriile sale din 2008, Send Yourself Roses: My Life, Loves and Leading Roles, Turner scrie despre a-și face vocea și mai profundă. Cum a făcut asta? "Prin exercițiu. Jucați-vă cu timbrul vocal, împingeți-l din ce în ce mai jos. Este un mușchi.”

Unele dintre cele mai memorabile roluri ale lui Turner au fost alături de Douglas în Romancing the Stone și The Jewel of the Nile – aventuri de acțiune distractive în stil Indiana Jones – și Războiul trandafirilor, o comedie neagră diabolic de țepoasă despre foștii parteneri. Chimia lor pe și în afara ecranului era electrizantă. În timp ce se afla în Mexic pentru Romancing the Stone, a amenințat să se reverse și în viața reală. Turner era singur, în timp ce Douglas era separat de prima sa soție, Diandra Luker.

„Cred că s-ar putea să ne fi îndrăgostit, spune Turner. „Dar apoi Diandra a zburat până în locul în care filmam și a spus clar că nu îl considera pe Michael disponibil. Deci asta s-a încheiat pentru că nu mă pot implica în relația cu o altă femeie. Dar, oh, acea atenție este delicioasă!” Cât de aproape a ajuns să se întâlnească cu Douglas? „Nu e treaba ta”, trage ea. Când filmările s-au încheiat, ea l-a cunoscut pe Jay Weiss, un dezvoltator imobiliar, și s-a căsătorit cu el în 1984. Cuplul, care a divorțat în 2007, are o fiică, Rachel, o compozitoare și cântăreață.

Turner s-a reunit cu Douglas ca fosta soție a antrenorului său de actorie în serialul de comedie Netflix The Kominsky Method, care s-a încheiat în 2021. „Este un prieten atât de bun. A făcut foarte ușor să joci fostul soț și soție. Într-un mod amuzant, am fost. Nu că m-am căsătorit vreodată cu bărbatul – niciodată n-aș fi făcut-o, niciodată n-aș fi putut!”

După un șir de hituri de box office în anii 80, Turner zbura sus și „avea o minge”. Dar apoi a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă, o boală autoimună care afectează articulațiile și organele. Filma comedia neagră Serial Mom în 1993, când și-a dat seama că picioarele îi erau atât de umflate încât nu putea încăpea în niciunul dintre pantofii ei. În curând, boala a devenit complet debilitantă. „Nu puteam să merg. Nu puteam ține un pahar. Singurul mod în care puteam urca și coborî scările era pe fund, împingându-mă. Durerea este foarte urâtă pentru că nu există nicio modalitate de a sta, de a sta întins sau de a sta în picioare care să îți permită să scapi de ea. Oamenii nu înțeleg pentru că nu pune viața în pericol. Nu mă va ucide, dar îți va ucide viața.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră