Kamala Harris spune că SUA trebuie să „reducă populația” pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

15 Iul 2023
Kamala Harris spune că SUA trebuie să „reducă populația” pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Vicepreședintele Kamala Harris a spus vineri că SUA să „reducă populația” în efortul de a combate schimbările climatice. A vrut să spună de fapt „să reducă poluarea”, potrivit Casei Albe, scrie New York Post

Gafa șocantă s-a petrecut în timpul unui discurs al vicepreședintei americane la Universitatea de Stat Coppin din Baltimore, Maryland, despre necesitatea de a construi o „economie a energiei curate”. 

„Când investim în energie curată și vehicule electrice și reducem populația, mai mulți dintre copiii noștri pot respira aer curat și pot bea apă curată”, a spus Harris, stârnind aplauze din partea publicului. 

Transcrierea oficială a discursului ei de la Casa Albă recunoaște și corectează eroarea îngrijorătoare a lui Harris. 

În transcriere, „populația” este tăiată și „poluarea” este adăugată între paranteze pentru a indica ceea ce a intenționat să spună VP.

Gafa i-a alarmat pe mulți utilizatori pe Twitter.

„Sunteți populația pe care ea vrea să o reducă?” a remarcat într-un tweet republicanul Thomas Massie.

Harris, pe care un sondaj recent l-a considerat unul dintre cei mai nepopulari vicepreședinți din istoria SUA, are o istorie de a face gafe în calitate de mâna dreaptă a președintelui Biden. 

La începutul acestei luni, ea a dat o definiție repetitivă a cuvântului „cultură” la un festival de muzică din New Orleans, ceea ce a atras ironii pe rețelele de socializare. 

„Cultura este – este o reflectare a momentului nostru din timpul nostru, nu? Și în cultura actuală este modul în care exprimăm felul în care ne simțim în legătură cu acest moment”, a spus Harris la Festivalul Culturii Essence din Caesars Superdome.

Tot în această săptămână, Harris s-a chinuit să definească ce este inteligența artificială, servind un amestec de cuvinte în timpul unei întâlniri cu liderii sindicatelor și a drepturilor civile.

„Cred că prima parte a acestei probleme care ar trebui să fie articulată este că inteligența artificială este un fel de lucru elegant”, a spus Harris miercuri. „În primul rând, sunt două litere. Înseamnă inteligență artificială, dar în cele din urmă ceea ce este, este vorba despre învățarea automată.”

Harris a fost, de asemenea, ridiculizată în aprilie, după ce a tinut un discurs uluitor în timpul unui miting pentru drepturile la avort, vorbind despre „momentul” de timp în care se află țara. 

„Deci cred că este foarte important – după cum ați auzit de la atât de mulți lideri incredibili pentru noi în fiecare moment al timpului și cu siguranță acesta – să vedem momentul în care existăm și suntem prezenți și să fim capabili să-l contextualizam, pentru a înțelege unde existăm în istorie și în momentul în care se referă nu numai la trecut, ci și la viitor”, a spus ea.

Oficialii de la Casa Albă sunt îngrijorați de faptul că Harris va deveni „un obstacol” în timp ce alegerile din 2024 se profilează, potrivit Axios, dar consilierul senior Anita Dunn le-a ordonat membrilor personalului să programeze mai multe evenimente pentru nepopularul vicepreședinte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră