Jurnaliștii îl critică pe Musk după ce a spus că "elita mass-media” împiedică Twitter „să promoveze jurnalismul cetăţean"

12 Noi 2022
Jurnaliștii îl critică pe Musk după ce a spus că "elita mass-media” împiedică Twitter „să promoveze jurnalismul cetăţean"

Mai multă concurență față de mass-media mainstream le va crește acuratețea, a susținut Musk, scrie FoxNews 

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a scris vineri că „elita mass-media” va face tot posibilul pentru a împiedica obiectivul platformei de a promova ceea ce el numește „jurnalism cetățean”, iar jurnaliștii profesioniști s-au înfuriat.

„Pe măsură ce Twitter urmărește obiectivul de a promova jurnalismul cetățenesc, elita mass-media va încerca totul pentru a împiedica acest lucru”, a scris el pe Twitter celor 115 milioane de urmăritori ai săi.

„Mainstream-ul va prospera în continuare, dar concurența crescută din partea cetățenilor îi va face să fie mai exacți, deoarece oligopolul lor asupra informațiilor este perturbat”, a adăugat Musk.

De la criticii care i-au reproşat celui mai bogat om din lume faptul că vrea să se înfrunte cu "elitele" până la cei care l-au ironizat pentru că a sugerat că mass-media va fi îmbunătățită prin schimbările sale pentru a face platforma mai democratică, ultimele mesaje Twitter ale lui Musk au atras o reacție masivă.

„Jurnaliştii sunt cetăţeni”, a scris ca răspuns Luke Zaleski de la Condé Nast. „Marea majoritate sunt bărbați și femei din clasa mijlocie și muncitoare care fac o muncă dificilă și importantă. Acest lacom obscen și bătăuș controlează poate cea mai puternică combinație de bogăție și acoperire media din istoria omenirii. Și el dă vina pe așa-numitele „elite”. 

Elon Musk, adept al libertății de exprimare, a spus că dorește să facă din Twitter o piață publică principală pentru schimbul de informații și idei  dar seria rapidă de schimbări ale platformei și concedierile în masă a lui Musk a stârnit un scandal în rândul instituțiilor tehnologice și media.

Alte stiri din Externe

Ultima oră