Judecat pentru fraudă fiscală, Hunter Biden pledează vinovat: Sentința este programată pentru 16 decembrie, dupa alegeri

06 Sep 2024
Judecat pentru fraudă fiscală, Hunter Biden pledează vinovat: Sentința este programată pentru 16 decembrie, dupa alegeri

Procesul pentru fraudă fiscală a fiului președintelui american urmează s-a deschis joi, 5 septembrie, la Los Angeles. El riscă până la 17 ani de închisoare, scrie Le Figaro

Hunter Biden , fiul președintelui american, s-a oferit în ultimul moment să pledeze vinovat de fraudă fiscală, o schimbare de părere care vizează evitarea procesului care urma să fie deschis joi la Los Angeles, o sursă de jenă pentru Joe Biden. Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, se confruntă cu o acuzație de fraudă fiscală și două acuzații de declarații false pentru că nu a remis 1,4 milioane de dolari în taxe în ultimul deceniu.

Dar înainte ca procesul său să înceapă joi dimineață la Los Angeles, cu selecția juriului, avocatul său, Abbe Lowell, i-a spus judecătorului federal că este pregătit să pledeze vinovat, folosind o specificitate a legii americane care îi permite să accepte condamnarea în timp ce își proclamă nevinovăția.

Hunter Biden a pledat joi vinovat pentru toate cele nouă acuzații din dosarul său fiscal federal, iar judecătorul i-a acceptat pledoaria, scrie CNN

Sentința este programată pentru 16 decembrie, alegerile prezidențiale din noiembrie. Procuratura nu s-a opus datei, care a fost propusă de judecător.

Biden a declarat, joi, sub jurământ, la tribunalul federal din Los Angeles, că nimeni nu i-a făcut nicio promisiune, pentru a-l convinge să pledeze vinovat în cazul său fiscal. Fiul președintelui a mărturisit și că nimeni nu l-a făcut presiuni să pledeze vinovat în vreun fel.

Deja condamnat

Fiul cel mic al lui Joe Biden a fost deja condamnat anul acesta pentru că a mințit cu privire la dependența sa de droguri atunci când și-a cumpărat o armă - o infracțiune în statul Delaware, cetatea lui Biden. Sentința sa nu a fost încă pronunțată. În timpul audierilor acestui proces, stilul de viață luxos al lui Hunter Biden, relația lui eșuată și dependența lui de cocaină fuseseră deja expuse în public. Se pare că pentru a evita ca aceste detalii infame să fie auzite din nou, apărarea a propus joi să pledeze vinovat.

Pe fondul cauzei, pentru a justifica această neplată a impozitelor, apărarea invocă neglijență într-o perioadă haotică pentru Hunter Biden din cauza deteriorării dependenței sale și a morții fratelui său Beau de la o tumoare la creier. Hunter Biden, care susține că nu s-a mai atins de droguri din 2019, a achitat deja taxele datorate, precum și amenzile aferente autorităților. Și anterior a încheiat un acord de pledoarie a vinovăției care l-ar fi scutit de închisoare. Dar acest acord s-a prăbușit în cele din urmă și, potrivit presei americane, fiul președintelui încercase de atunci să încheie unul nou. 

Acest fost avocat și om de afaceri, convertit acum la pictură, a devenit de-a lungul anilor ținta favorită a republicanilor care încearcă să-l înfățișeze pe președintele democrat ca fiind șeful unei familii corupte. Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială de la sfârșitul lunii iulie, în favoarea Kamalei Harris, a redus însă intensitatea atacurilor opoziției. Dacă un proces are loc în Los Angeles, Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră