Joe Biden va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

09 Sep 2022
Joe Biden va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Președintele Joe Biden va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II -a, a confirmat vineri Casa Albă, scrie Newsweek.

Fiul regretatei regine, acum regele Charles al III-lea, a declarat o perioadă de doliu regal care va dura până la șapte zile după înmormântarea mamei sale. Detaliile despre înmormântare sunt de așteptat să fie anunțate în curând.

Biden și soția sa, prima doamnă Jill Biden, și-au prezentat condoleanțele pentru moartea reginei într-o lungă declarație emisă joi.

„Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate și o constanță de neegalat, care a adâncit Alianța de bază dintre Mare Britanie și Statele Unite. Ea a ajutat să facă relația noastră specială”, au spus soții Biden.

„Trimitem cele mai profunde condoleanțe Familiei Regale , care nu doar își plângește Regina, ci și draga lor mamă, bunica și străbunica. Moștenirea ei va apărea mare în paginile istoriei britanice și în povestea lumii noastre”, a continuat declarația.

Biden nu este singura personalitate importantă care ar putea fi de așteptat să participe la înmormântare. Șefii de stat și de guvern străini, inclusiv alți monarhi, președinți și prim-miniștri europeni, sunt aproape siguri că se vor alătura celor îndoliați din Marea Britanie.

Palatul Buckingham a emis vineri dimineață o declarație despre procedurile pentru doliu regal și a explicat la ce se poate aștepta publicul în zilele următoare.

„După moartea Majestății Sale Reginei, este dorința Majestății Sale Regele să fie respectată o perioadă de doliu regal de acum până la șapte zile după înmormântarea Reginei. Data înmormântării va fi confirmată în timp util”, se spune în comunicat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră