Joe Biden spune că „Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny”

16 Feb 2024
Joe Biden spune că „Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny”

Joe Biden  a declarat vineri că a fost „scandalizat” de moartea adversarului rus Alexeï Navalny, o „voce puternică pentru adevăr” și a afirmat că președintele rus Vladimir „Putin a fost responsabil” , scrie Le Monde

Vorbind la Casa Albă, președintele american a declarat vineri că a fost „scandalizat” de moartea oponentului rus. „Autoritățile ruse își vor spune propria poveste. Dar nu te lăsa păcălit. Nu vă înșelați, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny”, a spus el. „Nu știm exact ce s-a întâmplat ”, a adăugat el, „ dar nu există nicio îndoială că a fost consecința a ceva ce au făcut Putin și bătăușii săi. »

Președintele american, care l-a descris pe adversarul rus drept „voce puternică pentru adevăr, chiar și în închisoare” , a spus că „evaluează opțiuni” cu privire la un răspuns la acest deces, fără a oferi mai multe detalii.

„Această tragedie ne amintește de problemele momentului. A trebuit să furnizăm fonduri pentru ca Ucraina să poată continua să se apere împotriva crimelor de război comise de Putin ”, a subliniat Joe Biden. „Așa cum am spus mai devreme, și vreau să spun la propriu, istoria este afacerea noastră. Istoria urmărește Camera Reprezentanților. Eșecul Ucrainei în acest moment critic nu va fi niciodată uitat. El va fi scris în paginile istoriei. (…) Timpul se scurge și trebuie să acționăm. Trebuie să ajutăm [Ucraina] acum."

Vicepreședintele  Kamala Harris  și șeful diplomației americane  Antony Blinken  au spus deja că au tras Rusia „responsabilă” pentru acest deces, precizând totodată că Statele Unite nu au avut o confirmare în acest sens.

Alte stiri din Externe

Ultima oră