Joe Biden nu știe dacă să-l invite pe Donald Trump să i se alăture la înmormântarea Reginei

12 Sep 2022
Joe Biden nu știe dacă să-l invite pe Donald Trump să i se alăture la înmormântarea Reginei

Joe Biden se confruntă cu o dilemă dacă să-l invite pe Donald Trump să i se alăture la înmormântare, scrie The Telegraph.

Logistica de a trebui să decidă dacă Trump i se va alătura în traversarea Atlanticului cu Air Force One, ceea ce ar fi problematic pentru Biden având în vedere că predecesorul său încă refuză să accepte rezultatul alegerilor din 2020 .

„Este o idee ciudată. Dacă am vorbi despre un președinte normal, ar fi un lucru foarte necontroversat”, a spus Christopher Galdieri, profesor asociat la Saint Anselm College din New Hampshire.

„Foștii președinți sunt cu adevărat utili pentru acest gen de lucruri. Ei reprezintă țara și dacă îi trimiți, să zicem, pe Bill Clinton și George W Bush, ai o delegație nepartizană.

„În anii 1980, nu era neobișnuit ca Nixon, Ford și Carter să participe la aceste tipuri de evenimente în numele administrației Reagan.

„Dar cu Trump, nu vorbim despre cineva care a pierdut alegerile și a predat cheile Casei Albe și a cooperat cu tranziția. „Este cineva care a chemat o mulțime să asalteze Capitoliul .

„El se află într-un pericol juridic enorm cu documentele Mar-a-Lago, Georgia și litigiul civil. Este uluitor să te gândești la el ca la o persoană potrivită pentru acest tip de eveniment.”

„Este uluitor să te gândești la el ca la o persoană potrivită pentru acest tip de eveniment.”

Cu toate acestea, Jeff Lord, care a fost director politic asociat la Casa Albă a lui Ronald Reagan, nu a fost de acord. „Toată lumea ar trebui să se adune pentru a aduce omagiu”, a spus Lord.

„Ar fi o victorie pentru Joe Biden să ceară foștilor președinți să îl însoțească, inclusiv Trump”.

Trump a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a după moartea acesteia: „Petrecerea timpului cu Majestatea Sa a fost una dintre cele mai extraordinare onoruri din viața mea”, a spus el. Nu este clar însă dacă Trump a solicitat o invitație la înmormântare. 

Decizia finală aparține lui Biden, care duminică a adus un nou omagiu Reginei, în timp ce și-a amintit de victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie asupra SUA.

El și-a amintit mesajul ei în timp ce America deplângea moartea a aproape 3.000 de oameni. „Doliul este prețul pe care îl plătim pentru iubire”, i-a spus ea.

Atât George W Bush, cât și Bill Clinton au participat la înmormântarea Papei Ioan Paul al II-lea în aprilie 2005.

Barack Obama i-a invitat pe domnul Bush, Clinton și Jimmy Carter să-l însoțească la înmormântarea lui Nelson Mandela în decembrie 2013.

Alte stiri din Externe

Ultima oră