Joe Biden își va anunța marți candidatura pentru 2024, potrivit presei americane

23 Apr 2023
Joe Biden își va anunța marți candidatura pentru 2024, potrivit presei americane

Acest anunț ar putea fi făcut în aceeași zi cu lansarea primei sale campanii prezidențiale, acum patru ani, scrie BFMTV.

El a promis că își va anunța decizia „în curând” și ar putea face acest lucru încă de săptămâna viitoare. Joe Biden se pregătește să-și anunțe marți candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024, potrivit mai multor mass-media americane, inclusiv Washington Post.

Această dată ar urma să coincidă cu a patra aniversare de la lansarea campaniei sale pentru alegerile prezidențiale din 2020. Anunțul său ar putea fi făcut prin publicarea unui videoclip, la fel ca acum patru ani, potrivit surselor anonime citate de presa americană.

O campanie în derulare

Actualul președinte și-a împărtășit deja în ultimele luni intenția de a candida din nou și a promis săptămâna trecută, în timpul unei călătorii în Irlanda, că va anunța „în curând” decizia sa pentru 2024.

"Am făcut deja acest calcul. Îl vom anunța relativ curând. Dar această călătorie nu a făcut decât să-mi întărească sentimentul de optimism cu privire la ceea ce se poate face", a spus el reporterilor care l-au întrebat despre o candidatura.

Pregătiri ample au fost deja făcute de echipa sa, inclusiv organizarea a numeroase întâlniri pe acest subiect, apelul către influenceri care să-i încurajeze să- l voteze sau chiar participarea la strângeri de fonduri.

Rivalul său republican, Donald Trump, și-a oficializat deja candidatura pentru 2024 în timpul unui discurs rostit în noiembrie anul trecut.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră