Joe Biden confundă Cambodgia, țara unde se află în vizită, cu Columbia

12 Noi 2022
Joe Biden confundă Cambodgia, țara unde se află în vizită, cu Columbia

Înainte de a părăsi Statele Unite  pentru a se îndrepta spre Cambodgia, el le spusese deja reporterilor că „se îndreaptă spre Columbia”, scrie Le Parisien.

„Aș dori să-i mulțumesc premierului pentru conducerea Columbiei în președinția ASEAN”, a spus președintele SUA în deschiderea Summitului Asiei de Sud-Est de la Phnom Penh, unde se afla alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.

Columbia, o țară sud-americană, pare să fie în mintea președintelui american, pentru că a făcut aceeași greșeală când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El le-a spus reporterilor că „se îndrepta spre Columbia” („Colombia”), înainte de a se corecta rapid spunând „Adică, Cambodgia” („Cambogia”).

Renumit pentru gafele lui

Joe Biden, care împlinește 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe de la începutul carierei sale la Washington. Cel mai recent al său, care este ușor de contestat din punct de vedere geografic, a fost totuși mai puțin jenant decât cel al vicepreședintelui său în septembrie anul trecut în Coreea de Sud.

Kamala Harris, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, a spus că Statele Unite au „o alianță cu Republica Coreea de Nord. Și este o alianță care este puternică și de durată”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră